Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Όλα όσα έγιναν χθες στον οικισμό Αναργύρων παρουσία του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη. Οι τοποθετήσεις Υπουργού, Περιφερειάρχη και Προέδρου της ΔΕΗ και των οργισμένων κατοίκων. Αναλυτικό ρεπορτάζ του www.kozani.tv...

Την άμεση απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων ανακοίνωσε χθες το πρωί κατά την επίσκεψή του στο χωριό ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Ο κ. Σταθάκης έφτασε στους Αναργυρους λίγο μετά τις 12:30 χθες το μεσημέρι με το κλίμα να "βράζει" λόγω της κρίσιμης κατάστασης που βρίσκεται το χωριό.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε πως από αύριο Δευτέρα ξεκινά η διαδικασία αλλαγής του νόμου του 2011 προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία απαλλοτρίωσης του οικισμού των Αναργύρων και να προχωρήσει ανεξάρτητα η χρονοβόρα διαδικασία της μετεγκατάστασης.

Τη δέσμευση του κ. Σταθάκη για άμεση απαλλοτρίωση του οικισμού επικρότησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως "η φύση φρόντισε γι αυτό που έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να κάνουν άλλοι με πολιτικές αποφάσεις"

Στο πλευρό των κατοίκων δήλωσε πως βρίσκεται η ΔΕΗ ο Πρόεδρος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης ο οποίος τόνισε πως η ζημιά που έχει υποστεί η ΔΕΗ από την κατολίσθηση είναι μεγάλη όμως προέχει η ασφάλεια των κατοίκων.

Εκνευρισμό στους κατοίκους των Αναργύρων προκάλεσε η τοποθέτηση του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως πρέπει να στηριχθεί η ΔΕΗ για να ορθοποδήσει και να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργού Ενέργειας για απαλλοτρίωση του οικισμού.

Συγνώμη ζήτησε από τους κατοίκους για την ταλαιπωρία τους τα προηγούμενα χρόνια και γιατί δεν βρέθηκε λύση ο Βουλευτής της ΝΔ του νομού Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Την κραυγή αγωνίας των κατοίκων του οικισμού των Αναργύρων άκουσε το πρωί της Κυριακής ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει μέχρι τώρα στην μετεγκατάσταση του οικισμού τους.


Πηγή: Σωκράτης Μουτίδης - www.kozani.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top