Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Εκδόθηκε το Πόρισμα της ΔΕΗ για την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου μετά από 3 ολόκληρους μήνες...

Ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε από την επιτροπή καθηγητών του ΕΜΠ και ΑΠΘ, νυν και πρώην στελεχών της ΔΕΗ, που είχε συγκροτήσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, το πόρισμα για την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου στις 10 Ιουνίου 2017.
Το πόρισμα, από 108 σελίδες, ήδη μελετάται από τις υπηρεσίες της ΔΕΗ.
Τα βασικά συμπεράσματα, επιγραμματικά είναι:
1)Η κατολίσθηση προκλήθηκε από συρροή πολλών παραγόντων και συγκεκριμένα:
-συνδυασμός της στροφικής λειτουργίας του δυτικού τμήματος του Ν/Δ πρανούς και της μέσης κλίσης βύθισης της βάσης των λιγνιτικών στρώσεων προς τα Β/Δ.
-ενεργοποίηση των δύο κρασπεδικών ρηγμάτων, της Βεγορίτιδας και (κυρίως) των Αναργύρων.
-πλήρωση με νερό της σημαντικής ρωγμής που εμφανίστηκε στις 15-05-2017 στη στέψη του δυτικού τμήματος του Ν/Δ πρανούς, και επεκτάθηκε στο σύνολο της στέψης του πρανούς.
2) Πρόκειται περί μη τυπικού φαινομένου, με την έννοια ότι δεν οφείλεται σε συνήθεις παράγοντες κατολισθήσεων στα Ορυχεία όπως:
-Κλίση πρανούς, υδατικές πιέσεις εντός του πρανούς, έλλειψη στήριξης του πρανούς μέσω εσωτερικής απόθεσης αγόνων και τέφρας.
3)Ο οικισμός των Αναργύρων επηρεάζεται από τις διαδοχικές ενεργοποιήσεις του τεκτονικού ρήγματος που διέρχεται διαμέσου αυτού.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ ευχαριστεί τα μέλη της επιτροπής για το άρτιο επιστημονικά και εξαιρετικά επίπονο, όπως αποδείχθηκε, έργο τους.
Η αναγκαία αναλυτική ενημέρωση και επεξηγήσεις για τα συμπεράσματα του πορίσματος θα παρασχεθούν στους αρμόδιους φορείς και παράγοντες, ιδιαίτερα της περιοχής, το προσεχές διάστημα.

4 σχόλια:

nikos είπε...

διοικητικό πόρισμα 108 σελ. το λένε που δεν καταλογίζει καμία …έφθινει

nikos είπε...

ένα πρώτο σχόλιο ……Άκου εκεί…. «δεν οφείλεται σε συνήθεις αίτιες»…

nikos είπε...

Θεϊκό πόρισμα..Μονο την λέξη «θεομηνία» δεν εχει χρησιμοποιησει για να δικαιολογηθουν τα αδικαιολογητα..

nikos είπε...

https://e-ptolemeos.gr/epistoli-tou-seen-ergatiki-allilengyi-pros-ston-proedro-tis-dei-m-panagiotaki-gia-porisma-tis-katolisthisis-sto-orychiou-amynteou/

 
back to top