Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Μαυροπηγή: Προχωρούν οι μελέτες μετεγκατάστασης...

Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην εκπόνηση των μελετών για την μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής Εορδαίας στο νέο Οικισμό που έχει επιλεγεί, τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝ.ΚΟ Α.Ε Γιώργος Αμανατίδης, με αφορμή την επιστολή του τέως Πρόεδρου της Μαυροπηγής και μέλους της Επιτροπής Αγώνα Αντώνιου Μπάρμπα, ο οποίος ανέφερε ότι οι μελέτες εκπονούνται με «ρυθμούς χελώνας» και απέδωσε ευθύνες στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝ.ΚΟ επεσήμανε ότι «με την επιστολή αδικείται η αυτοδιοίκηση», η οποία από τις 13 Ιουλίου έχει εντάξει για χρηματοδότηση το έργο της μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής στον τοπικό πόρο ανάπτυξης και σημείωσε ότι «επειδή δεν είναι σωστά ενημερωμένοι οι εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα, θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα ειδική συνάντηση, παρουσία και των εμπλεκομένων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας».
Εν τω μεταξύ, λύθηκε το θέμα της εκκρεμότητας σχετικά με τις γραμμές υψηλής τάσης στον χώρο του Νέου Οικισμού της Μαυροπηγής που βρίσκεται στην κτηματική περιοχή , αφού αποφασίστηκε η μετατόπιση της γραμμής και η καταβολή του οικονομικού τιμήματος που προκύπτει από την ΔΕΗ, έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί επακριβώς η θέση του Νέου Οικισμού.
Σε ότι αφορά την εκπόνηση των μελετών μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής, ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε ότι «οι μελέτες βρίσκονται σε προχωρημένη εξέλιξη , οριοθετήθηκαν τα ρέματα και είναι έτοιμη και η οριστική πολεοδομική μελέτη».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη : Αντώνης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top