Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Με «ρυθμούς χελώνας» η μετεγκατάσταση Μαυροπηγής...

Την επιτάχυνση των ρυθμών εκπόνησης των μελετών για τη μετεγκατάσταση του Νέου οικισμού Μαυροπηγής και παράλληλα την έκδοση του Προεδρικού διατάγματος και την δημοπράτηση των αναγκαίων έργων υποδομής, ώστε το 2018 να εκτελούνται τα έργα στο Νέο Οικισμό που βρίσκεται στην κτηματική περιοχή της Κοινότητας Μαυροπηγής, ζητά με επιστολή και με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο τέως Πρόεδρος της Μαυροπηγής και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, Αντώνιος Μπάρμπας.
Ο κ. Μπάρμπας σημειώνει ότι «οι μελέτες για την μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής, εκπονούνται με ρυθμούς χελώνας», αποδίδει μέρος της ευθύνης για την καθυστέρηση που παρατηρείται στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς και υπογραμμίζει ότι «οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση πέρα από το 2018, θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα για την μετεγκατάσταση του χωριού».
Στην επιστολή που κοινοποίησε προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης και τον Δήμαρχο Εορδαίας, ο κ. Μπάρμπας υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «επιβάλλεται να ξαναχτιστεί ο κοινωνικός ιστός που διαλύθηκε στο βωμό της ανάπτυξης και της εθνικής οικονομίας».
Αναφέρει μάλιστα ότι εάν το 2018 δεν προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν εκτελούνται τα έργα υποδομής στο Νέο οικισμό, τότε ο ίδιος θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται άλλο η Επιτροπή Αγώνα για την μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής.

Πηγή: ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη : Αντώνης Μαυρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top