Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Τους όρους δημοπράτησης και τις μελέτες για την ολοκλήρωση των έργων υποδομών στον νέο Οικισμό Ποντοκώμης, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης...

Τους όρους δημοπράτησης και τις μελέτες για την ολοκλήρωση των έργων υποδομών στον νέο Οικισμό Ποντοκώμης, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.
Αισιόδοξος για την έναρξη των εργασιών και την τοποθέτηση αναδόχου εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης που εκτός άλλων, ανέφερε τα εξής: «Η έγκριση των μελετών για την Α’ φάση κατασκευής των έργων υποδομής της νέας Ποντοκώμης. Εγκρίνουμε τις μελέτες και τους όρους δημοπράτησης και αμέσως μετά θα δημοπρατηθούν. Σήμερα γίνεται ένα διαδικαστικό μεν βήμα αλλά πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς την ολοκλήρωση των έργων υποδομής. Η ΔΕΗ παρακατέθεσε νομίζω το σύνολο του ποσού των αποζημιώσεων και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν οικισμό που θα είναι οικισμός με όλη την έννοια», δήλωσε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Δεσποτίδη: «Συζητάμε σήμερα για το μεγάλο έργο που αφορά στην έγκριση μελέτης-απόφαση τρόπου εκτέλεσης σκάφης Ποντοκώμης. Ευελπιστούμε να ξεκινήσουν οι εργασίες και να αρχίσει αυτό το μεγάλο έργο που δρομολογείται πλέον ουσιαστικά μετά και την έγκριση του Σχεδίου από το Σ.Τ.Ε. Από κει και πέρα μέσα από συζητήσεις με την τοπική κοινότητα θα προσπαθήσουμε ο νέος Οικισμός να έχει συνεκτικότητα, να μπορέσουμε να δώσουμε τα χαρακτηριστικά που δεν μπορέσαμε στην περίπτωση του Κλείτου», ξεκαθάρισε.
Εξαιρετικά αισιόδοξο χαρακτήρισε από τη μεριά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας το σενάριο τοποθέτησης αναδόχου στο έργο έως τέλος του έτους. Χαρακτηριστικά ο κ. Μαλούτας, ανέφερε: «Νομίζω είναι εξαιρετικά αισιόδοξο το να πούμε ότι μέχρι τέλους του έτους θα υπάρχει ανάδοχος. Υπήρξε θετική εξέλιξη με την κατάθεση του ποσού των αποζημιώσεων από τη ΔΕΗ. Αλλά όλες οι διαδικασίες και ο χρόνος που χρειάζεται μπορούμε να πούμε ότι μέχρι τέλος του χρόνου δεν θα υπάρχει ανάδοχος…».




Πηγή: kozan.gr -Τίνα Παπαντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top