Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΑΝΚΟ ξεπερνά το ρόλο της κι αναλαμβάνει αρμοδιότητες που δεν της αναλογούν, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία διανομής των οικοπέδων στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης...

Η ΑΝΚΟ ξεπερνά το ρόλο της κι αναλαμβάνει αρμοδιότητες που δεν της αναλογούν, σε ό,τι αφορά τη διαδικασία διανομής των οικοπέδων στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης.
Όπως φάνηκε, καθαρά, στη λαϊκή συνέλευση της περασμένης Παρασκευής, προφανώς, με τη συγκατάθεση Περιφερειάρχη και Δημάρχου, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γ. Αμανατίδης, επιχείρησε, τεχνηέντως, να θέσει τα κριτήρια – τα σενάρια και κατ’ επέκταση τα όρια της συζήτησης που έχουν να κάνουν με το πώς θα γίνει η περίφημη διανομή των οικοπέδων.
Ας καταλάβουν, τόσο οι αυτοδιοικητικοί όσο και οι φορείς, τεχνικής υποστήριξης – συμβούλων, πως, καμία Επιτροπή Φορέων, καμία ΑΝΚΟ, ούτε οποιοσδήποτε άλλος, μπορεί να χρίζεται ή αυτοχρίζεται διαχειριστής μια κατάστασης για την οποία δεν έχει καμιά ΑΠΟΛΥΤΩΣ αρμοδιότητα, πόσο μάλλον, να καθορίζει το πως, το πότε κτλ..
Υπάρχουν οι θεσμοθετημένοι φορείς της πολιτείας που γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν, τηρώντας την κείμενη νομοθεσία.
Η αδυναμία ή η επιχειρούμενη παρουσιαζόμενη επικοινωνιακά αδυναμία, των εμπλεκόμενων φορέων να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις, σε ό,τι αφορά τη δημιουργία των κατάλληλων και προβλεπόμενων υποδομών, σε όλη την έκταση του νέου οικισμού, δε μπορεί και δεν πρέπει να δημιουργήσει εν δυνάμει δικαιούχους δυο ταχυτήτων, δημιουργώντας, κατά βεβαιότητα, κάτι ακόμη χειρότερο, όπως διχαστικές τάσεις και εντάσεις στην τοπική κοινωνία του χωριού.
Το θέμα των υποδομών στο νέο οικισμό, που έχει αντίκτυπο, όπως φαίνεται και στη διανομή των οικοπέδων, είναι το κυρίαρχο πρόβλημα και οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε αυτό και μόνο το κομμάτι, προσπαθούν τεχνηέντως να το μεταθέσουν στους κατοίκους.
Αν οι κάτοικοι το επιτρέψουν, θα έχουν υποστεί μια ανυπολόγιστη ήττα με αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ό,τι αφορά το μέλλον του χωριού. Όλα πρέπει να γίνουν και θα γίνουν (αν χρειαστεί), όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Η περίπτωση του Κλείτου, του Κομάνου κι άλλων οικισμών, μας δίδαξαν πολλά …και όχι μόνο αυτά που επικαλούνται κάποιοι ώστε να διαμορφώσουν μια κατάσταση όπως τους συμφέρει.
Σε κάθε επιχείρημα υπάρχει κι αντι-επιχείρημα, γι’ αυτό, καλό θα ήταν, αυτοί που βιάζονται να ξεμπερδεύουν, να λάβουν υπόψιν τους όλες τις παραμέτρους που σχετίζονται με τις ζωές των ανθρώπων.
Το κριτήριο της ισονομίας είναι αδιαπραγμάτευτο και τα πολιτικά τερτίπια, με το μανδύα του δήθεν ενδιαφέροντος, δεν έχουν καμία θέση σε αυτό το ζήτημα.

Πηγή: http://www.kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top