Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Αισιόδοξα μηνύματα για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής και των Αναργύρων – Συγκροτείται μεικτή επιτροπή που θα ετοιμάσει το προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τη μετεγκατάσταση των δύο οικισμών...

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, σύσκεψη στο Υπουργείο Ενέργειας Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων της περιοχής, με βασικό θέμα συζήτησης τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Ακρινής κι Αναργύρων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 26/5. Στη σύσκεψη, που διήρκησε κάτι περισσότερο από δύο ώρες (16:45 με 19:00), συμμετείχαν οι πέντε βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Κοζάνης, ο Δήμαρχος Εορδαίας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κοζάνης, ο Πρόεδρος του συλλόγου Ακρινής, ο Πρόεδρος της Tοπικής Kοινότητας Αναργύρων και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ Α.Ε..
Το αξιοσημείωτο, που προέκυψε από τη συζήτηση, είναι η απόφαση γι’ άμεση συγκρότηση – εντός δεκαημέρου – μεικτής επιτροπής, αποτελούμενης από εκπροσώπους του Υπουργείου και της περιοχής, που θα ετοιμάσει το προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τη μετεγκατάσταση των δύο οικισμών.
Στη συνέχεια , το Π.Δ., θα κατατεθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μάλιστα, η πρόταση που τέθηκε στο τραπέζι, είναι το σχέδιο μετεγκατάστασης των δύο οικισμών, που είναι έτοιμο και έχει υιοθετηθεί κι από την πλευρά της ΔΕΗ, να “μετατραπεί” σε προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος.
Όπως ανέφεραν κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, ο Υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσουν οι συγκεκριμένες δύο μετεγκαταστάσεις, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο από τα ακριβή χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν και συμφωνήθηκαν, όσο κι από την άμεση σύσταση της προαναφερόμενης μεικτής επιτροπής.
Στόχος (και στοίχημα), από πλευράς ΔΕΗ – Υπουργείου, η κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των δύο οικισμών το φθινόπωρο του 2016.

Πηγή: http://www.kozan.gr

Το παραμύθιασμα του κόσμου συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top