Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Αθώοι για τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ...

Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης τους 47 αγωνιζόμενους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου καθώς και τα δύο στελέχη του ΚΚΕ, που διώκονταν επειδή τους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα που έκαναν το 2008 διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην εργασία, μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ, καλύτερη ποιότητα ζωής γι' αυτούς και τα παιδιά τους.
Δικάστηκαν για τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της παρακώλυσης λειτουργίας κοινωφελούς έργου κ.ά. για τις κινητοποιήσεις που έγιναν το Μάη και τον Ιούνη του 2008, στους ταινιόδρομους των ορυχείων της ΔΕΗ. Η δίκη έγινε μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας ενάντια στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης.
Πράξη που, όπως κατήγγειλε η ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, «επιβεβαιώνει τη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί σε βάρος όσων αγωνίζονται ενάντια σ' αυτήν την πολιτική και το σύστημα που υπηρετεί. Παράλληλα, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων θα συνεχίζεται, καθώς η αντεργατική επίθεση πάει χέρι χέρι με τις συνδικαλιστικές διώξεις».

Πηγή: http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top