Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Διάχυτη η αγωνία των κατοίκων της Ποντοκώμης για το νέο οικισμό στη λαϊκή συνέλευση...

Πλήθος κόσμου προσήλθε στη λαϊκή συνέλευση, που έγινε στο κλειστό αμφιθέατρο Ποντοκώμης την Παρασκευή το απόγευμα, με αφορμή την μετεγκατάσταση του χωριού της Ποντοκώμης, αγωνιώντας για το χρόνο μέσα στον οποίο θα μοιραστούν τα οικόπεδα του νέου οικισμού στους κατοίκους.
Όπως όμως δήλωσε ο περιφεριάρχης κ. Καρυπίδης πολύ σύντομα θα διευθετηθεί το θέμα των οικοπέδων.

ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ
Η εκδίκαση προσδιορισμού προσωρινών τιμών στο Εφετείο μπορεί να έχει ήδη πραγματοποιηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, όμως άγνωστη παραμένει προς το παρόν η τιμή μονάδας απαλλοτροίωσης του οικισμού της Ποντοκώμης σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος του Συλλόγου περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής Ποντοκώμης στον «Π.Λ», καθώς η απόφαση που θα ορίσει την τιμή αναμένεται να βγει κατά τους επόμενους μήνες, πιθανότατα μέσα στην περίοδο από Ιούνιο- Σεπτέμβριο.

ΠΥΛΩΝΕΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΑ ΔΙΚΤΥΑ

Το μείζον ζήτημα του έργου της παραλαβής από τη ΔΕΗ των δικτύων μεταφοράς του οικισμού συζητήθηκε εκτενώς στην ανοικτή λαϊκή συνέλευση, με την έντονη ανησυχία των κατοίκων που γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα άκρως χρονοβόρο έργο και η μετεγκατάσταση προφανώς δεν θα είναι...˝αναίμακτη˝, αφού οι κάτοικοι προς το παρόν βρίσκονται στα χαμένα και δεν γνωρίζουν τις ακριβείς λεπτομέρειες βασικών θεμάτων της μετεγκατάστασης του οικισμού τους.
Το θετικό είναι ότι την Τρίτη 21 Απριλίου ο περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης πρόκειται να συναντηθεί με δημοτικούς συμβούλους της περιοχής ώστε να συζητηθεί αναλυτικά το σημαντικό θέμα των εναέριων δικτύων και να ενημερωθεί πλήρως ο κόσμος.

Πηγή:http://www.prlogos.gr/- Μ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top