Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

“Απόλυτη προτεραιότητα” για τον Δήμο Κοζάνης οι μετεγκαταστάσεις της Ποντοκώμης και της Ακρινής – “Δεν είναι σαφές ότι η ΔΕΗ έχει τους πόρους… ούτε και ο Υπουργός το απάντησε”...

Απόλυτη προτεραιότητα δίνει ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης στο ζήτημα των μετεγκαταστάσεων των οικισμών της Ποντοκώμης και της Ακρινής. Ο Δήμαρχος ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι “σαφέστατα ο Δήμος Κοζάνης θα διεκδικήσει από τη ΔΕΗ με γενναιότητα -με τα μέσα που έχει- εν τέλει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή τη σχέση ΔΕΗ τοπικής κοινωνίας. Η Επιχείρηση και η σχέση αυτή με την τοπική κοινωνία έχει διαμορφώσει μια σειρά από υποχρεώσεις απέναντί μας και αυτές είναι οι μετεγκαταστάσεις. Απόλυτη και πρώτη προτεραιότητα για εμάς θεωρούνται οι μετεγκαταστάσεις της Ποντοκώμης και της Ακρινής”, σχολίασε.
Μάλιστα ο ίδιος άφησε σαφείς αιχμές για το εάν η ΔΕΗ έχει τους “αναγκαίους πόρους” ώστε να χρηματοδοτήσει τις επενδύσεις της στην περιοχή, ενώ δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός πως ούτε και ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης το απάντησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή.
"Από προσωπικές επαφές που είχα δεν μου έχει γίνει σαφές -κι αυτό είναι κάτι που ούτε ο Υπουργός απάντησε από την περιοχή μας προχθές- ότι αυτή τη στιγμή η ΔΕΗ έχει τους αναγκαίους πόρους να χρηματοδοτήσει όλο το κομμάτι των επενδύσεων στην περιοχή. Οι υποχρεώσεις αυτές είναι η Πτολεμαΐδα 5, οι μετεγκαταστάσεις και οι αναβαθμίσεις των Μονάδων, για τις οποίες λίγοι μιλάνε… Είναι υποχρέωση της ΔΕΗ και υποχρέωση και στην τοπική κοινωνία οι αναβαθμίσεις των Μονάδων γιατί κάτι τέτοιο θα βελτιώσει την περιβαλλοντική απόδοση -κυρίως των παλιών Μονάδων του Αγίου Δημητρίου- όπου και εκεί όμως τα κόστη είναι μεγάλα”, όπως είπε.
Δείτε εδώ τι δήλωσε ο Δήμαρχος για τη Μονάδα “Πτολεμαΐδα 5

Πηγή:http://e-ptolemeos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top