Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Οι κάτοικοι των προς μετεγκατάσταση οικισμών δεν μπορούν να παραμένουν σε πολιτική ομηρία για την πληρωμή των τελών κτηματογράφησης...

Οι κάτοικοι των οικισμών προς μετεγκατάσταση του Νομού Κοζάνης και ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας δεν μπορούν να αγωνιούν για το εάν θα πληρώσουν ή όχι χρήματα για καταγραφή της περιουσίας που δεν τους ανήκει. Πριν από λίγο καιρό με έργα και όχι λόγια έχοντας οργανώσει συνάντηση φορέων και πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ επετεύχθη η αναβολή πληρωμής κτηματογραφικών τελών από τους κατοίκους της Ποντοκώμης και των λοιπόν προς μετεγκατάσταση οικισμών.
Σήμερα 18 Δεκεμβρίου 2014 έθεσα ξανά το θέμα, σε σχετική με το Κτηματολόγιο, συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ζητώντας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα απαιτήσεων πληρωμής τελών κτηματογράφησης από ανθρώπους των οποίων την περιουσία έχει απαλλοτριώσει η ΔΕΗ. Μέχρι την οριστική λύση ζητήθηκε η τουλάχιστον εξάμηνη αναστολή πληρωμής των κτηματογραφικών υποχρεώσεων για τα συγκεκριμένα ακίνητα.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και οφείλει να λαμβάνει ξεχωριστή μέριμνα. Να μην ομαδοποιείται, δηλαδή, με άλλα προβλήματα της περιοχής, πρακτική που ακολουθούν όσοι παρουσιάζονται απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουν την Κυβερνητική αναποτελεσματικότητα. Ο πρόεδρος της Κτηματολόγιο ΑΕ δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία επίλυσης του προβλήματος σε συνεργασία με τη ΔΕΗ καθώς η ΔΕΗ είναι αυτή που πρέπει να καταβάλλει τα τέλη και όχι οι πολίτες.
Περιμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων του προέδρου της Κτηματολόγιο ΑΕ, η οποία λήφθηκε παρουσία του Υπουργού ΠΕΚΑ.

1 σχόλιο:

nikos είπε...

Εεε.... πάει πολύ ένας "εκσυχρονιστεις αριστερός "ο Κ. Μαχτης Δ/ντης Ορ.Καρδιάς να απειλεί με ΕΠΙΤΑΞΙ τους κάτοικους της Ποντοκομης που αντιδρούν (και σωστά) στο γεγονός της αναγκαστικής απαλλοτριώσεις

 
back to top