Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Πνίγηκε η Μεγαλόπολη και τα γύρω χωριά από την τέφρα...Φαινόμενο πολύ συχνό στη δική μας περιοχή...

Κάτοικοι της περιοχής: Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε – ζούμε ένα μαρτύριο.
Ο ισχυρός αέρας που φυσάει στην περιοχή της Μεγαλόπολης έχει μεταφέρει την τέφρα στα γύρω χωριά κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα. Τα τελευταία 4-5 χρόνια δεν υπάρχει διαβροχή στο χώρο των Ορυχείων της ΔΕΗ , και έτσι έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με την δυτική περιοχή του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης αλλά και με άλλες περιοχές ανάλογα την κατεύθυνση του ανέμου.
Σοβαρό περιβαλλοντικό κίνδυνο αποτελεί η ιπτάμενη τέφρα που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη τόσο για το περιβάλλον όσο και για τη δημόσια υγεία.
Έμμεσα προβλήματα στην υγεία των ανθρώπων (κυρίως των εργαζομένων και των κατοίκων της γύρω περιοχής, ιδιαίτερα των παιδιών) μπορούν να προκληθούν από την εισπνοή τέφρας, που μπορεί να οδηγήσει σε παθολογικές καταστάσεις όπως πνευμονοκονίαση (εξαιτίας των μεγάλων ποσοστών πυριτίου) ή ακόμη και καρκίνο εξαιτίας της παρουσίας στην τέφρα διάφορων τοξικών συστατικών, στα οποία μπορεί ο άνθρωπος να εκτεθεί άμεσα ή μέσω της τροφικής αλυσίδας (απόθεση στα φυτά, το έδαφος, τα ύδατα).
Στη ραδιοφωνική εκπομπή της κ. Γεωργίας Δημητρακοπούλου τέθηκε το φλέγον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή της Μεγαλόπολης και των γύρω χωριών από την τέφρα η οποία έρχεται από τα ορυχεία της ΔΕΗ.
Οι ακροατές της εκπομπής εξέφρασαν αγωνία, θυμό, απογοήτευση καθώς όπως χαρακτηριστικά λένε έχουν πνιγεί τα γύρω χωριά.
Ο κ. Ηλίας Κουρής τόνισε ότι είναι απαράδεκτο και ότι πρέπει να επέμβει εισαγγελέας, γιατί αυτό το φαινόμενο το οποίο δεν συμβαίνει ούτε στη Σαχάρα.
Ο κ.Νίκος Σωτηρόπουλος πρόεδρος Θωκνίας ο οποίος βγήκε στον αέρα της εκπομπής τόνισε ότι η κατάσταση είναι δραματική και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει το συγκεκριμένο φαινόμενο.
Ο κ. Τσαγγάνης κάτοικος Μεγαλόπολης επικοινώνησε με την ΔΕΗ όπου είπαν ότι θα στείλουν κάποιες υδροφόρες.
Η σκόνη έχει πνίξει τα γύρω χωριά και όπως τόνισε ο κάτοικος «Δεν βλέπουμε στο ένα μέτρο» καθώς παντού υπάρχει ένα στρώμα από γκρι στάχτη.
Ακούστε στα βίντεο που ακολουθούν την κραυγή αγωνιάς των κατοίκων της περιοχής.
Φωτογραφίες και βίντεο από το megalopoli-fm.blogspot.gr



Πηγή: ArcadiaPortal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top