Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Δεν έχουν παραχωρηθεί οι εκτάσεις, από το δημόσιο στην αυτοδιοίκηση, για το νέο οικισμό της Ποντοκώμης – Τι “μπλοκάρει” τη διαδικασία...

Περισσότερα από δύο χρόνια προσπαθεί η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας και ο Δήμος Κοζάνης, προκειμένου να παραχωρηθούν, από το δημόσιο στην αυτοδιοίκηση, οι εκτάσεις που προορίζονται για το νέο οικισμό της Ποντοκώμης στην περιοχή της ΖΕΠ. Εμπόδιο σ’ αυτή την προσπάθεια στέκεται ο Ν. 4061/2012, σύμφωνα με τον οποίο, δεν προβλέπεται, όπως παλαιότερα, η παραχώρηση μεγάλων εκτάσεων από το δημόσιο προς τρίτους, όπως τα 1300 στρέμματα που προορίζονται ως χώρος υποδοχής για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης. Να σημειωθεί ότι από τα 1300 στρέμματα, τα 1258 ανήκουν στο δημόσιο και αναζητείται τρόπος να παραχωρηθούν.
Την ίδια στιγμή βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την έγκριση, από το ΥΠΕΚΑ, της πολεοδομικής μελέτης του νέου οικισμού (απομένει έγκριση από το κεντρικό συμβούλιο Χωροταξίας και Πολεοδομικών Θεμάτων), ώστε η μελέτη να πάει στο ΣΤΕ για τελική έγκριση και να εκδοθεί το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, το τελευταίο διάστημα, γίνονται διαρκείς προσπάθειες από τους τοπικούς αρμόδιους φορείς, ώστε να κατατεθεί τροπολογία στη βουλή, που θα προβλέπει και την παραχώρηση μεγάλων εκτάσεων στις περιπτώσεις μετεγκαταστάσεων.

Πηγή: www.kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top