Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Πεταμένα 3,8 εκ. ευρώ για να μας σώσουν από τη σκόνη;;;

Mε άλλοθι τη σκόνη στην ατμόσφαιρα δημιουργείται μονοπώλιο για μετρητές και μετρήσεις νέου δικτύου μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης για όλη την Ελλάδα, με σύστημα όμως που θα αρχίσει να λειτουργεί τουλάχιστον μετά από ένα χρόνο. Πρόκειται για ανοιχτό διαγωνισμό του ΥΠΕΚΑ, με συνολικό κόστος 3.786.000 ευρώ, ο οποίος προκηρύχθηκε το 2012 και πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Μέχρι σήμερα η ανάδειξη μειοδότη είχε κολλήσει επειδή υπήρξαν καταγγελίες για φωτογραφικές και άλλες διαδικασίες που οδηγούσαν σε υπερβολικές τιμές.
Από την αρχή επισημάνθηκε ότι τις προδιαγραφές στα συστήματα συγκέντρωσης και επεξεργασίας των μετρήσεων κάλυπτε μόνο ένας κατασκευαστής, ενώ προσδιοριζόταν και λογισμικό συγκεκριμένης εταιρείας.
Τελικά όσοι συμμετείχαν, υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν λόγω υψηλών τιμών, με αποτέλεσμα να μείνει μόνο μία εταιρεία, στην οποία τελικά ανατίθεται το έργο.
Τη σχετική απόφαση αποδοχής του πρακτικού της επιτροπής( ΑΠ 52910/26/09/2013) υπέγραψε ήδη η νέα γενική γραμματέας του ΥΠΕΚΑ.
To πρώτο τμήμα του έργου συνολικού προϋπολογισμού 2.342.000 ευρώ και αφορά το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού, που προαπαιτείται για να συνεχιστεί ο διαγωνισμός στα υπόλοιπα τρία τμήματα. περιλαμβάνει κλωβούς, εξοπλισμό σταθμών και αναλυτών ατμοσφαιρικής ρύπανσης:
-105 στην Περιφέρεια Αττικής
-9 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
-45 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
-23 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
-74 στις υπόλοιπες περιφέρειες
Τα υπόλοιπα τμήματα του διαγωνισμού περιλαμβάνουν:
-39 αυτόματους αναλυτές αιωρουμένων σωματιδίων από τους οποίους 14 προορίζονται για την Περιφέρεια Αττικής
-12 ημιαυτόματους δειγματολήπτες και υπηρεσίες δειγματοληψίας προσδιορισμού πτητικών οργανικών ενώσεων.

Πηγή: http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top