Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Εστίασε το βλέμμα σου στα “καλά” σημεία...

Όλα τα πράγματα γύρω μας αλλά και γενικότερα τα πάντα στη ζωή μας, δεν μπορεί να είναι πάντα ιδανικά. Δεν γίνεται να είναι όλα πάντα όπως θα θέλαμε, δεν μπορεί όπου κι αν γυρίσουμε το βλέμμα μας να είναι όλα ωραία κι όμορφα, δεν μπορεί όπου κι αν βρισκόμαστε να είναι όλοι συμπαθητικοί, χαμογελαστοί, ευγενικοί, και πρόθυμοι.. Αυτό ισχύει με κάθετι γύρω μας όπως για παράδειγμα ακόμα και με τα άτομα που μας περιβάλλουν, τις συνθήκες στην δουλειά στην οποία εργαζόμαστε κτλ. Όταν λοιπόν δεν περνάει από το χέρι μας κάτι και δεν είναι εφικτό να το αλλάξουμε με κάποιο τρόπο, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να εστιάσουμε το βλέμμα μας και την προσοχή μας στα καλά του σημεία προσπαθώντας να μην επηρεαζόμαστε από τα αρνητικά και άσχημα σημεία. Σίγουρα δεν βοηθάει σε τίποτα να γκρινιάζουμε για κάτι που δεν μας αρέσει και δεν αλλάζει, και να επηρεαζόμαστε αρνητικά από αυτό. Για παράδειγμα μπορεί από το σπίτι μας να έχουμε θέα σε γκρίζες και άσχημες πολυκατοικίες με θερμοσίφωνες και κεραίες και στο βάθος μακριά να φαίνεται η θάλασσα. Οι τρόποι που μπορεί να δει κανείς αυτήν την θέα είναι δύο:
1.Μπορεί να αφήσει κανείς την εικόνα των άσχημων και γκρίζων κτιρίων να υπερισχύσει, χωρίς να προσέχει καν την θάλασσα στο βάθος.
2.Μπορεί όμως να κάνει και το αντίστροφο, μπορεί να εστιάσει κανείς το βλέμμα του μόνο στην θάλασσα χωρίς να αποσπάται από το άσχημο υπόλοιπο θέαμα.
Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν πολλά γύρω μας. Μπορεί να είναι στον εργασιακό μας χώρο, μπορεί να είναι στην παρέα κάποιος που δεν συμπαθούμε πολύ, μπορεί να είναι στην γειτονιά μας.. Είναι θέμα της οπτικής που έχουμε απέναντι σε ό,τι μας περιβάλλει, δεν είναι αδιαφορία, ούτε εύκολη λύση, είναι απλά μια προσπάθεια να ζούμε όσο το δυνατόν καλύτερα βάσει των δεδομένων που έχουμε στην κάθε στιγμή.

Πηγή: http://posiliving.gr/estiase-vlemma-kala-simeia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top