Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο άνθρωπος...

Ο άνθρωπος , ο κάθε άνθρωπος , δεν είναι απλά ένα κομμάτι του κόσμου, αλλά ο κόσμος ολόκληρος . Η αξία ενός ανθρώπου , είναι πολύ πιο σημαντική , από αυτές των κοινωνιών , των λαών , και όλων των σχετικών συνόλων (δηλ. κοπαδιών). Ο άνθρωπος είναι ύπαρξη , είναι ψυχή , είναι ελευθερία , είναι μία ολότητα , τα πάντα είναι στο μυαλό μας και στη ψυχή μας. Αρχηγός δεν υπάρχει στη ψύχη. Κουμάντο δεν κάνει κανείς , η ευθύνη είναι δικιά μας , οι αποφάσεις, μας τρομάζουν. Ο φόβος δε μας αφήνει να διαλέξουμε αυτό που θέλουμε πραγματικά. Κι έτσι προτιμάμε να αναθέτουμε τις τύχες μας σε άλλους ανθρώπους και θεούς , ικανότερους ; από εμάς , μπαίνουμε , η μας βάζουν και δε λέμε όχι, σε κοπάδια, σε ομάδες, έθνη, λαούς, θρησκείες, κόμματα, συλλόγους, ομάδες ποδοσφαίρου, σωματεία, οργανώσεις, νεολαίες, και ότι άλλο θες .
Δεν έχουμε το θάρρος να κανονίζουμε εμείς τη ζωή μας , και ακόμα χειρότερο είναι το ότι δεν μπορούμε να το παραδεχτούμε . Νομίζουμε ότι αποφασίζουμε και κάνουμε κουμάντο , γιατί .ψηφίζουμε .
Απλώς διαλέγουμε ποιος θα μας κάνει κουμάντο , μόνο για αυτό μας κρίνουμε ικανούς. Τόσο ταπεινοί και ανάξιοι είμαστε .
Και κουμάντο κάνουν , όχι αυτοί που έχουν περισσότερο θάρρος , αλλά αυτοί που έχουν περισσότερο θράσος και νομίζουν ότι είναι ανώτεροι και ικανότεροι από τους υπολοίπους πολλούς .Και με αυτό το θράσος εκμεταλλεύονται τους άλλους και τους χρησιμοποιούν για να κερδίζουν αυτοί από το μόχθο των άλλων. Και το κάνουν και τόσο καλά που κανένας δε λέει και τίποτα , όλοι είναι ευχαριστημένοι , θα μπορούσε λένε , να ήταν και χειρότερα
Ο άνθρωπος δεν έκανε ποτέ επανάσταση σε όλη την ιστορία. Επαναστάσεις έκαναν κάποιες ομάδες ανθρώπων , για την ακρίβεια οι αρχηγοί τους γιατί ήθελαν να πάρουν την δύναμη της εξουσίας στα χέρια τους , ο όχλος πάντα ακολουθούσε , και με το αίμα του , έκανε τους αρχηγούς του ακόμα πιο πλούσιους και δυνατούς , ενώ για τον ίδιο ίσως παλιότερα να μην ήταν χειρότερα.

Πηγή: http://homepages.pathfinder.gr/AAnet/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top