Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Τί νομίζετε; Τους λείπουν τα αναδρομικά;;;

Η ομοβροντία πυρών που δέχθηκαν οι πρώην βουλευτές για την ''νόμιμη φιλαργυρία'' τους από το σύνολο του πολiτικού κόσμου, είναι χαρακτηριστική. Εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι η στάση των ''δικών μας'' συνταξιούχων της δυτικής Μακεδονίας, που κάνουν πως δεν ακούν η δεν καταλαβαίνουν. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι ευκατάστατοι οικονομικά, έχουν πάρει την σύνταξη τους και από την άλλη θέση που κατείχαν στο δημόσιο τομέα και απ'ότι φαίνεται θέλουν να αυξήσουν κι άλλο το εισόδημα τους.
Δεν ξέρω εάν ένας απόστρατος στρατιωτικός γιατρός της ΝΔ όπως ο Ν. Κορτσάρης από την Φλώρινα έχει ανάγκη τα αναδρομικά 250.000 €, η ο πρώην υφυπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ σαν το Λ. Λωτίδη έχει την ίδια ανάγκη. Προξενεί απορία και ερωτηματικά πως καθόλα ευκατάστατοι οικονομικά πρώην βουλευτές, όπως ο Ν. Παπαφιλίππου της ΝΔ πρόεδρος του ομίλου west tv και συνταξιούχος μηχανικός της ΔΕΗ, η ο Ν. Τσιαρτσώνης της ΝΔ, η ο Η. Βλαχόπουλος του ΠΑΣΟΚ συνταξιούχος και από τον ΟΤΕ, καταδέχθηκαν να θέλουν τα περισσότερα.
Δεν ξέρω εάν υπάρχει ανάγκη για να βάλουν τίποτα στην άκρη έστω για τα γεράματα όπως ο «άγιος πρώην Αττικής» με το 1 δις στο βιβλιάριο, -έτσι τουλάχιστον ισχυρίστηκε- η απλά οι πρώην συνήθισαν τόσο στην τήρηση της νομιμότητας που δεν αντέχουν αδικίες, όπως να λαμβάνουν αναδρομικά οι συνταξιούχοι δικαστικοί και οι πρώην βουλευτές να μένουν στο ράφι. Τι σόι κράτος δικαίου είναι τούτο;
Ότι ανέφερα παραπάνω ισχύει και για τον πανεπιστημιακό Ρ. Κοκκελίδη που για την σωτηρία του περιβάλλοντος τρέχει από το Μπαλί,μετά στον Αμαζόνιο και πίσω στην Ρώμη με τελικό προορισμό το μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, τον Α. Αγγελή και την Β. Μπουζάλη της ΝΔ από την Καστοριά. Τον Χ. Φώλια της ΝΔ και τον Λ. Τζιόλα του ΠΑΣΟΚ από τα Γρεβενά η τον Κ. Σημαιοφορίδη της ΝΔ από την Καστοριά. Τα ίδια ισχύουν και για τον Χ. Παπαθανασίου της ΝΔ από την Φλώρινα και για τον γιατρό Β. Βύζα επίσης της ΝΔ από την Πτολεμαΐδα.
Για την όποια αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος έχει απομείνει θα πρέπει εγκαίρως οι παραπάνω πρώην βουλευτές και όσους άλλους τυχόν παραλείψαμε, με δημόσια κοινή τους δήλωση, να αποποιηθούν την προσφυγή για τα αναδρομικά -δηλαδή τις 250.000 € -και κάθε είδους αναδρομική μισθοδοσία εις το μέλλον. Εάν δεν το πράξουν θα καταστούν υπόλογοι στην συνείδηση των πολιτών που «υποτίθεται» ότι υπηρέτησαν. Θα γνωρίζουν φαντάζομαι οτι σήμερα πολλοί εξ αυτών έχουν χάσει τα μαγαζιά τους η είναι άνεργοι.
Τέλος θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε οι βουλευτές που συνταξιοδοτούνται να λαμβάνουν μια σύνταξη, αυτή του ταμείου στο οποίο ήταν ασφαλισμένοι πριν εισέρθουν στην πολιτική.
Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό, για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για το μέλλον του τόπου.

Πηγή: http://www.vetonews.gr - Σπύρος Κουταβάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top