Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Αγώνας είναι η ζωή...

Πριν λίγες μέρες συνάντησα τον ανιψιό του Λάκη Σάντα, συγγενή ενός ανθρώπου που έκανε υπερήφανο ένα ολόκληρο έθνος με την πράξη ηρωισμού και αυτοθυσίας. Τον ρώτησα "από ποιά αρρώστια έφυγε από την ζωή ο Λάκης Σάντας;" για να πάρω την απάντηση "από μαράζι κορίτσι μου, από μαράζι κάθε μέρα μας έλεγε: Εμείς αγωνιστήκαμε για να φύγουν οι Γερμανοί από την Χώρα μας και οι σημερινοί πολιτικοί τους έχουν θεοποιήσει, αντί να ζητήσουν αποκατάσταση."
Η πραγματικότητα είναι πως ο νεοέλληνας αντιμετωπίζει πολλές και δύσκολες καταστάσεις, σε θεσμικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Τώρα πια την ζωή του την κρατάει στα χέρια του ένα σύστημα ισχυρών ομάδων και προσώπων που επηρεάζουν και ελέγχουν την οικονομία, την πολιτική και άλλους θεσμούς μέσα από καταπιεστικές δομές. Το θέμα είναι πώς αυτοί οι παράγοντες κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να συνθλίψουν, να εξευτελίσουν και να καταστήσουν ανίκανο να διεκδικήσει και να διατηρήσει τα στοιχειώδη δικαιώματα του τον σημερινό έλληνα. Οι λέξεις και οι έννοιες όπως ανθρωπιά, εργασία, χαρά έχουν εκλείψει, τη θέση αυτών έχουν πάρει επάξια η εκμετάλλευση, η υποκρισία, η απογοήτευση και τέλος ο συμβιβασμός.
Όσα προανέφερα είναι η μια πλευρά του νομίσματος , υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος που λειτουργεί ως αντίδοτο. Οι όποιες δυσκολίες ατσαλώνουν τον άνθρωπο και αναπτύσσουν το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Τώρα πια είναι υποψιασμένος ξέρει τι θα βρει μπροστά του στον παρακάτω δρόμο. Γι αυτό μπορεί να επιστρατεύσει όλες του τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσει της αντιξοότητες.
Για να επέλθει η απαλλαγή πρέπει να υπάρχει εγρήγορση από όλους μας και σε όλα τα επίπεδα , ευρύτητα σκέψης , κυρίως όμως ενδιαφέρων για τα κοινωνικοπολιτικά τεκταινόμενα τόσο σε εσωτερικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όλοι μαζί μπορούμε να ζούμε καλύτερα μέσα από κοινούς αγώνες , με πίστη σε ιδανικά, αξίες, οράματα, ελπίδες ,προσπάθεια με προοπτική και δημιουργία για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Ας μην ξεχνάμε αυτούς που αγωνίστηκαν με γνώμονα το Εμείς και όχι το Εγώ, άλλωστε αγώνας είναι η ζωή.

Πηγή: http://www.thebest.gr - Της Ευτυχίας Λαμπροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top