Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις παράνομες αποθέσεις της Ακρινής...

Κατηγορίες για παράνομες αποθέσεις και διατάραξη συγκοινωνιών αντιμετωπίζουν δύο στελέχη της ΔΕΗ, τα οποία διώκονται αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα για τις αποθέσεις της Ακρινής στον επαρχιακό δρόμο.
Ο Γενικός Διευθυντής Ορυχείων Παναγιώτης Νικολοκάκος και ο προϊστάμενος του Ορυχείου του Νοτίου Πεδίου προσήλθαν προχτές κατηγορούμενοι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, αλλά λόγω της παρέλευσης του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων η δίκη δεν πρόλαβε να διεξαχθεί και αναβλήθηκε για τις 14 Ιουνίου. Να σημειωθεί ότι τα κατηγορούμενα στελέχη της ΔΕΗ ζήτησαν από την πρόεδρο να διεξαχθεί κανονικά η δίκη, καθώς υποστήριξαν ότι «δεν θα αργήσει, δεδομένου ότι υπήρχε μόνο ένας μάρτυρας». Όμως η πρόεδρος κατά τη συνήθη πρακτική, στις 3.30 το απόγευμα διέκοψε τη συνεδρία.
Η αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα ασκήθηκε μετά από αναφορά που κατέθεσε στον εισαγγελέα στις 30 Σεπτεμβρίου 2009 η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης. Μετά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η υπόθεση πήρε το δρόμο για το ακροατήριο. Στην αναφορά προς τον εισαγγελέα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Ν.Α. Κοζάνης, επισημαίνεται:
«Με το αριθμό πρωτοκόλλου 6.601/19/8/2009 έγγραφο της υπηρεσίας μας προς τη ΔΕΗ και μετά από αυτοψία υπαλλήλων στον επαρχιακό δρόμο Ακρινής – Κλείτου, διαπιστώθηκε ότι στο 2ο χιλιόμετρο του ανωτέρω επαρχιακού δικτύου γίνονται αποθέσεις γαιών δεξιά και αριστερά της οδού χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.
Επειδή παρά τις εντολές μας για άμεση διακοπή των εργασιών και την άρνηση των εκπροσώπων της ΔΕΗ να προσέλθουν στην υπηρεσία μας για να διευθετηθεί το ανωτέρω θέμα, εξακολουθούν να ενεργούν κατά παράβαση του νόμου.
Κατόπιν τούτου και επειδή υφίσταται άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και η μη τήρηση της απόστασης των αποθέσεων από το δρόμο (αρ. 81 του Κανονισμού Μεταλλευτικών Εργασιών) παρακαλούμε όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας επιληφθείτε της σχετικής υπόθεσης».
Να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα των παράνομων αποθέσεων είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα στις 27 Σεπτεμβρίου 2009 ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής Κώστας Πουτακίδης, ως φυσικό πρόσωπο. Στο πλαίσιο της προανάκρισης κλήθηκε και κατέθεσε ο προϊστάμενος του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου Γιάννης Ιωακείμ. Προσεχώς αναμένεται να φτάσει και αυτή η μηνυτήρια αναφορά στο ακροατήριο.
Υπενθυμίζεται τέλος, ότι με πρωτοβουλία του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων και κατόπιν γενικής συνέλευσης της Ακρινής, οι κάτοικοι είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του δρόμου στις 13 Νοεμβρίου 2009, εμποδίζοντας τις εργασίες των χωματουργικών μηχανημάτων. Οι κινητοποιήσεις είχαν διάρκεια πολλών ημερών.

Πηγή: Εφημερίδα Πτολεμαίος-ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top