Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Σκέψου λίγο πιο θετικά..

Σίγουρα θα υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις σχετικά με αυτήν την παρότρυνση. Πολλοί θα σκεφτούν ότι πως μπορούν να σκεφτούν πιο θετικά όταν στην ζωή τους συμβαίνουν περισσότερα αρνητικά από θετικά πράγματα. Κι όμως ο καθένας από την πλευρά του, και σύμφωνα με τα δικά του δεδομένα έχει πάντα το περιθώριο να σκεφτεί διαφορετικά, λίγο πιο θετικά. Σε κάθε περίπτωση δεν έχει τίποτα να χάσει, μόνο να κερδίσει, το μυστικό είναι να βρει την δύναμη να το κάνει.
Σίγουρα η θετική σκέψη δεν έχει να κάνει με ριζικές αποφάσεις και επαναστατικές αλλαγές, αλλά με όλες τις όψεις της καθημερινότητας. Δηλαδή με μκρές και μεγάλες αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε, με καθημερινές κινήσεις μας, με τον ίδιο μας τον εαυτό, πιο συγκεκριμένα με τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή και την πραγματικότητα.
Αν αποφασίσεις ότι θέλεις να προσπαθήσεις να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, μην περιμένεις ότι είναι κάτι που θα συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο τρόπος σκέψης αποτελεί μια αυθόρμητη συνήθεια και όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και το πιο απλό πράγμα να ελέγξουμε κάτι που κάνουμε αυθόρμητα.
Μια καλή αρχή είναι να συνειδητοποιήσεις ότι δεν σκέφτεσαι σωστά, ή σκέφτεσαι πολύ αρνητικά κι ότι αυτό επηρεάζει την πορεία και την εξέλιξη της ζωής σου. Τότε μόνο θα είσαι σε θέση να μπεις στην διαδικασία να αναγνωρίζεις τις αρνητικές σου σκέψεις με τα επακόλουθα που έχουν και στη συνέχεια να προσπαθήσεις να βρεις τρόπους να επέμβεις σε αυτές σταδιακά και να τις αλλάξεις όσο μπορείς.

Πηγή: http://posiliving.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top