Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Σύσκεψη για τον οικισμό του Πτελεώνα που βρίσκεται κοντά σε ορυχεία της ΔΕΗ...

Στην αγορά των ιδιοκτησιών των κατοίκων του οικισμού Πτελεώνα πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η ΔΕΗ, προκειμένου να μετεγκατασταθούν στη συνέχεια οι κάτοικοι σε άλλες περιοχές. Αυτό συμφωνήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία της Διευθύντριας του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Όλγας Κουρίδου, της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου και του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Πτελεώνα, Αναστάσιου Σακιτζίδη.
«Τα ορυχεία της ΔΕΗ έχουν φτάσει σε μικρή απόσταση από τα σπίτια. Οι κάτοικοι δεν μπορούν πλέον να μείνουν εκεί και ζητούν την υλοποίηση της προ δεκαετίας δέσμευσης της ΔΕΗ για την αγορά των ιδιοκτησιών τους», εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κ. Βρυζίδου. «Η συμφωνία για το θέμα αυτό τελικά επήλθε αν και θα μπορούσε να ισχύσει και για τη συγκεκριμένη περιοχή η ρύθμιση της μετεγκατάστασης για να μεταφερθεί ολόκληρο το χωριό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο άργησε τόσο πολύ που οι κάτοικοι έχουν ήδη προσανατολιστεί σε άλλες περιοχές», πρόσθεσε η δήμαρχος.
Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των συμβολαίων και έπειτα αναμένεται η λήψη της τελικής απόφασης από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.

Πηγή: ΑΠΕ - Π.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top