Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Τα φώτα καταστροφικά για το περιβάλλον...

Δεν ήταν κάτι που δεν φανταζόμαστε αλλά πλέον επικυρώνεται και επιστημονικά. Σύμφωνα λοιπόν με Αμερικανούς ερευνητές τα φώτα των πόλεων τα βράδια επιδεινώνουν την ατμοσφαιρική ρύπανση. Η έρευνα που παρουσιάστηκε από την Αμερικανική Γεωφυσική Ένωση στο Σαν Φρανσίσκο, εκτιμά πως το φως που διαχέεται προς τον ουρανό εκκινεί χημικές διεργασίες που μολύνουν τον αέρα. Ειδικότερα, οι χημικές ουσίες που εκπέμπονται από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων ή από τα εργοστάσια κατά τη διάρκεια της ημέρας διασπώνται κατά τις νυχτερινές ώρες από την ουσία οξείδιο του αζώτου.
Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε κοντά στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, ο νυχτερινός φωτισμός καταστρέφει τη ρίζα του αζώτου, αφήνοντας άθικτες τις περισσότερες βλαβερές χημικές ουσίες που έχουν εκλυθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ο Harald Stark της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ είπε πως αν τα φώτα της πόλης στρέφονταν προς το έδαφος αντί για τον ουρανό, όπου επηρεάζουν τα ανώτερα τμήματα της ατμόσφαιρας, θα μπορούσαν να αποτραπούν οι βλαβερές συνέπειες του φαινομένου.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top