Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Κάνε σήμερα αυτό που αναβάλλεις για αύριο...

Το 2010 σε λίγες μέρες τελειώνει και όπως κάθε χρόνο θα σκεφτώ όλα όσα πέρασαν και όλα όσα έπραξα. Ένα από τα πιο σημαντικά προτερήματα στη σύγχρονη πραγματικότητα είναι η σωστή διαχείριση του χρόνου. Ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένη η κοινωνία και οι υποχρεώσεις που αυτή η δομή δημιουργεί δεν αφήνουν περιθώρια χρόνου για σκέψη και εκπλήρωση απλών μα βασικών επιθυμιών, όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου, η ενασχόληση με μια δραστηριότητα, ή η επαφή με την φύση.
Είναι σημαντικό για έναν άνθρωπο κάθε βράδυ που κοιμάται, κλείνοντας τα μάτια να μπορεί να δώσει απάντηση στο ερώτημα "τι κέρδισα από τη σημερινή μέρα". Αν η απάντηση δεν έχει ως αποτέλεσμα κάποιο κέρδος τότε στο άμεσο μέλλον η συνειδητοποίηση της απραξίας και της αναβλητικότητας μπορεί να αποτελέσει μια δύναμη ικανή να συνθλίψει την εσωτερική ψυχική ισορροπία που ο καθένας μας προσπαθεί να επιτύχει.
Μερικές φράσεις έχουν ειπωθεί πολλές φορές, όμως για πολλούς το κλικ που ενεργοποιεί αυτή τη φράση είναι μια διαδικασία που παίρνει πολλές φορές χρόνια ή και μια ζωή. Το "ζήσε τη ζωή σου σα να είναι η τελευταία σου μέρα" είναι μια από αυτές.
Η αλήθεια είναι ότι σε μια κοινωνία που με τα υλικά αγαθά και τον καταναλωτισμό δίνει την αίσθηση της αθανασίας στους ανθρώπους, η ανάγκη για ζωή αναβάλλεται και ουσία γίνεται η κατασκευή ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου που κάποτε θα μας οδηγήσει στην ευτυχία. Η κακή αντίληψη της ευτυχίας όμως που διδάσκεται πλέον από τη διαφήμιση, έχει ως αποτέλεσμα και μη ευτυχείς ανθρώπους που κατηγορούν την αγάπη ως ουτοπία, αλλά η ευτυχία τους είναι ειρωνικά χτισμένη σε πιο ουτοπικά θεμέλια.

Κάνε σήμερα αυτό που αναβάλλεις για αύριο.
Όταν δεις τη ζωή στην αληθινή της διάσταση δε θα γίνεις μόνο πιο παραγωγικός προς το εσωτερικό του εαυτού σου, αλλά θα ανακαλύψεις παράλληλα μια ικανότητα να αγαπάς πιο εύκολα. Αν ζεις το σήμερα σαν ένα δώρο που κάποτε τελειώνει για να δοθεί σε κάποιον άλλον, τότε η αγάπη που η ζωή σου έχει χαρίσει δε θα περιμένει μέσα σου κλειδωμένη αλλά θα έχει κάθε λόγο να αναλωθεί μέσα στον κόσμο όσο υπάρχει αληθινό νόημα για την ύπαρξής της.
Κάνε σήμερα ότι αναβάλλεις για αύριο, διεκδίκησε σήμερα ότι σου στερούν από το αύριο.

Πηγή: http://dinatomirmigi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top