Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ανθρώπινα περιττώματα «ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα»...

Μεθάνιο που προέρχεται από ανθρώπινα περιττώματα θα ζεσταίνει σύντομα περίπου 200 σπίτια της πόλης Didcot, 16 χιλιόμετρα δυτικά της Οξφόρδης.
Η British Gas, η Thames Water και η Scotia Gas Networks ελπίζουν ότι αυτή η εναλλακτική μορφή ενέργειας θα καθιερωθεί και θα επεκταθεί σε όλα τα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να διασφαλίσει ότι μέχρι το 2020 το 15% της ενέργειας που καταναλώνει θα προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Όπως δήλωσε στο BBC ο διευθυντής του τμήματος ενέργειας της British Gas, «η τροφοδοσία ενός τέτοιου αερίου μέσω του εθνικού δικτύου είναι ένα λογικό βήμα για την επίτευξη των στόχων».
Επιπλέον, επισήμανε ότι «οι καταναλωτές δεν πρέπει να αηδιάζουν για το μεθάνιο από περιττώματα, αλλά να αισθάνονται περήφανοι που συμμετέχουν σε μια πρωτότυπη προσπάθεια ανακύκλωσης».
«Δεν θα αντιληφθούν καμία διαφορά αφού αυτή η εναλλακτική πηγή ενέργειας δεν έχει άσχημη μυρωδιά, ενώ υπάρχει ήδη η υποδομή αφού θα χρησιμοποιήσουμε το εθνικό δίκτυο».
Η χρήση αναερόβιων μικροβίων για τη μετατροπή των περιττωμάτων σε μέσο ηλεκτροπαραγωγής είναι αρκετά διαδεδομένη στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η διαδικασία της παραγωγής μεθανίου από τα ανθρώπινα περιττώματα διαρκεί 23 ημέρες.

Πηγή: www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top