Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Εξυπνότερη διαχείριση υδάτων με τη βοήθεια της τεχνολογίας...


Η τεχνολογία στην υπηρεσία της οικολογίας: ένα νέο, πρωτοποριακό κέντρο για τη διαχείριση των υδάτων λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο στη Γαλλία, στη Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν, μια περιοχή με άφθονη ηλιοφάνεια που πλήττεται όμως και από εποχιακές καταρρακτώδεις βροχές.
Το κέντρο, που έχει αντικείμενο τη μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και των δυσμενών καιρικών συνθηκών στους υδάτινους πόρους, δημιούργησε η IBM με στόχο την εξυπνότερη διαχείριση των υδάτων σε μια ευαίσθητη περιοχή όπου οι βροχές «κοστίζουν» εκατομμύρια δολάρια σε ζημιές κάθε χρόνο ενώ πάνω από 640 χλμ. αντιπλημμυρικού αναχώματος έχουν δημιουργηθεί για την προστασία των 600.000 ανθρώπων που ζουν σε μέρη όπου οι πιθανότητες να πλημμυρίσουν είναι μεγάλες.
Η εταιρεία έχει δημιουργήσει και άλλα κέντρα διαχείρισης υδάτων στο Άμστερνταμ (όπου το κύριο ενδιαφέρον ήταν η διαχείριση πλημμυρών και τα συστήματα αντιπλημμυρικού αναχώματος) και στο Δουβλίνο (όπου το κύριο ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην παρακολούθηση, διαχείριση και πρόβλεψη των περιβαλλοντικών προκλήσεων, όπως η μετακίνηση αποβλήτων στο πόσιμο νερό και στο θαλάσσιο περιβάλλον).

Πηγή: Εφημερίδα Απογευματινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top