Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Πως να ξεπεράσεις την απογοήτευση...


Η απογοήτευση είναι ένας από τους πλέον ανασταλτικούς παράγοντες στη ζωή μας. Από την άλλη όμως, ένα ρητό λέει πως «αν υπήρχε μόνο χαρά στον κόσμο δεν θα μαθαίναμε ποτέ να είμαστε γενναίοι και να έχουμε υπομονή». Η απογοήτευση μας αφήνει συντετριμμένους. Υπάρχουν όμως και τεχνικές για να την ξεπεράσουμε και να αρχίσουμε πάλι να ζούμε. Σου προτείνουμε μερικές από αυτές τις μεθόδους που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις κάθε απογοήτευση σαν παιχνίδι:

-Ακολούθησε τη μέθοδο του μαργαριταριού..Γίνε σαν ένα μαργαριτάρι που όταν πέφτει η άμμος κλείνεται στο κέλυφός του. Πρόσεξε μόνο να μην μείνεις κλεισμένος μέσα περισσότερο από όσο χρειάζεται.
-Αγνόησε την κριτική..Η επιτυχία είναι μια μίξη με λίγο ταλέντο και πολύ σκληρή δουλειά. Ο Αλμπερτ Αϊνστάιν απέτυχε στις εξετάσεις του στο κολλέγιο, ο Γουόλτ Ντίσνεϊ απολύθηκε από την πρώτη του δουλειά στα media και ο Μάικλ Τζόρνταν κόπηκε από την ομάδα μπάσκετ του Γυμνασίου.
-Βάλε γερές βάσεις..Το μπαμπού είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο φυτό του πλανήτη, φαίνεται όμως αδύναμο. Κι αυτό επειδή δεν έχει κλαδιά. Εχει όμως πολύ βαθιές ρίζες. Όταν οι ρίζες του «πιάσουν» καλά στο έδαφος μεγαλώνει με απίστευτους ρυθμούς. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους.
-Μη βιάζεσαι ..Η πεταλούδα πρέπει να βγει από το αυγό της για να πετάξει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να σπάσουμε το κέλυφος. Κάνε αργά αλλά σταθερά βήματα.
-Προστατέψου.. Μην ακούς και πολύ τις συμβουλές των άλλων. Φτιάξε μια φανταστική φούσκα και κρύψου μέσα της.
-Ξεκίνα από την αρχή.. Κάθε απογοήτευση είναι ευκαιρία για μια καινούρια αρχή. Είναι ένα λευκό χαρτί που πρέπει να ξαναγεμίσεις.
-Μην τα βάζεις με τον εαυτό σου.. Μην φωνάζεις στον εαυτό σου. Μίλα του όπως θα έκανες σε έναν φίλο αν του συνέβαινε το ίδιο.
-Πίστευε στα θαύματα.. Τα θαύματα συμβαίνουν παντού και πάντα και συνήθως έρχονται όταν δεν τα περιμένουμε.
Το να ξεπεράσεις μια απογοήτευση μπορεί να φαίνεται «βουνό», τελικά όμως αρκεί μια θετική σκέψη!

Πηγή: http://www.moodhackers.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top