Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ο χωριάτης κι ο γάιδαρος...


Κάπου κάποτε ένας χωριάτης φόρτωσε το γάιδαρό του τόσο πολύ που ο γάιδαρος διαμαρτυρήθηκε. Ο χωριάτης την άλλη μέρα τον φόρτωσε πιο πολύ, ο γάιδαρος διαμαρτυρήθηκε ξανά. Την επόμενη μέρα τον φόρτωσε τόσο πολύ που μετά βίας περπατούσε, θέλοντας ο χωρικός να δείξει ότι ήταν καλό αφεντικό αφαίρεσε ένα μικρό κομμάτι απ’ το φορτίο. Ο γάιδαρος νιώθοντας την μικρή ελάφρυνση ξέχασε ότι ήταν παραφορτωμένος και συνέχισε το δρόμο του. Συνεχώς ο χωριάτης επαναλάμβανε την ίδια τακτική και παραφόρτωνε το γάιδαρο κάθε φορά και περισσότερο αλλά μετά αφαιρούσε πάντα ένα μικρό μέρος του φορτίου, ξεγελώντας τον ώσπου μια μέρα, ο γάιδαρος εξουθενωμένος, σηκώθηκε στα πίσω πόδια και πέταξε όλο το φορτίο, αρνούμενος να ξαναφορτωθεί. Ο χωριάτης μη έχοντας άλλο τρόπο φορτώθηκε ο ίδιος το φορτίο και περπατώντας δίπλα δίπλα με τον ξεφόρτωτο γάιδαρο μονολογούσε. «Αν είχα μυαλό και φόρτωνα λογικά το γάιδαρο τώρα θα περπατούσα άνετα».
Η ιστορία-παραμύθι λεγόταν στα χωριά απ’ τους γέρους, τα βράδια κοντά στο τζάκι, στα μικρά παιδιά.
Πόσο προφητικό για τη σημερινή κατάσταση είναι αυτό το παραμύθι; Επί χρόνια ανεχόμαστε μια χούφτα πολιτικοαπατεώνες, κομματόσκυλα, και τις γνωστές λίγες οικογένειες που έχουμε φορτωθεί και δεν αντιδρούμε ή αν αντιδράσουμε γλύφουμε λίγο κοκαλάκι που μας πετάνε και φτου ξανά απ’ την αρχή.
Ο γνωστός σε όλους πρώην υπουργός, βουλευτής και αντιπρόεδρος της βουλής κ. Πολύδωρας μας υπέδειξε πόσα είναι τα κομματόσκυλα που μας φορτώνουν εναλλάξ τα κόμματα στο σβέρκο. Είπε και αριθμό, περίπου 20.000.
Τα μέλη των γνωστών πλιατσικαδόρικων οικογενειών που ληστεύουν τον τόπο, νομιμοποιούμενοι από τον προσκυνημένο σ’ αυτούς κοινοβουλευτισμό, άντε να ‘ναι 300 άτομα.
Άλλοι 300 βουλευτές και λίγοι ακόμη μεγαλοδικαστές και ο πρόεδρος ας πούμε 310.
Αν κάνουμε την πρόσθεση 20.000+300+310=20610. Τόσοι εναλλασσόμενοι κάθε τέσσερα χρόνια κατασπάραξαν την Ελλάδα και μάλιστα φρόντισαν και να μη τιμωρηθούν.
Τι έκανε όμως ο γάιδαρος;
Φαίνεται πως έχουμε λιγότερο μυαλό και θέληση κι’ απ’ τα γαϊδούρια!!!!!!!"

Πηγή: Ιδεοπηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top