Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Δράμας κατά των Λιγνιτών απέστειλε επιστολή ...

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των Λιγνιτών απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, στον Υπουργό Οικονομίας , στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και στον Πρόεδρο της Ε.Επιτροπής κ. Barroosso την οποία κοινοποίησε στον Πρωθυπουργό, στους Προέδρους των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής στην ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και στην WWF HELLAS.

Το τελευταίο διάστημα πολύ συζήτηση γίνεται για την απελευθέρωση της ενέργειας η οποία αποβλέπει στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και πάντως όχι της Ελλάδος. Στα πλαίσια αυτής της συζήτησης γίνεται αναφορά...και στην εκμετάλλευση των λιγνιτών της Δράμας.
Οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι υπάρχει μεγάλη αντίφαση ανάμεσα στη διακηρυγμένη από την Κυβέρνηση πράσινη πολιτική και την εκμετάλλευση των λιγνιτών η οποία αναμφισβήτητα προκαλεί καταστροφή του περιβάλλοντος και της ζωής. Γι αυτούς τους λόγους η κοινωνία της Δράμας αντιτίθεται στην εκμετάλλευση των λιγνιτών για την λειτουργία θερμοηλεκτρικού εργοστασίου στο λεκανοπέδιο της Δράμας και είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί με κάθε τρόπο εναντίων της με οποιουδήποτε τρόπο εκμετάλλευση των λιγνιτών της Δράμας. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία πρόσφυγες από την Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη και δούλεψαν πάρα πολλή σκληρά όλο αυτό το διάστημα για να αξιοποιήσουν την περιοχή και αρνούνται να δεχτούν να γίνουν για άλλη μία φορά πρόσφυγες εξαιτίας της εκμετάλλευσης των λιγνιτών.
Η συντονιστική επιτροπή αγώνα που εκπροσωπεί το σύνολο των κατοίκων είναι αποφασισμένη να αντιδράσει με κάθε τρόπο προκειμένου να προστατεύσει τη ζωή των κατοίκων και των παιδιών μας τα οποία απαιτούμε να ζούνε σε ένα καθαρό περιβάλλον δεδομένου ότι η χώρα μας έχει απεριόριστες δυνατότητες παραγωγής ενέργειας από τον αέρα και τον ήλιο με διάφορους τρόπους οι οποίοι είναι γνωστοί και εφαρμόζονται σε άλλες χώρες. Ελπίζουμε ότι δεν θα επιμείνετε στην αδιέξοδη και διεστραμμένη πολιτική της παραγωγής ενέργειας από τους λιγνίτες. Εξάλλου η χώρα μας είναι πάρα πολύ μικρή για να μετατρέπει πανέμορφες περιοχές της σε κρανίου τόπο περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο το ζωτικό χώρο της χώρας μας σε σημείο που δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των κατοίκων της.
Τέλος επιθυμούμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η ζωή των πολιτών και των παιδιών μας είναι μια μοναδική υπεραξία που κανείς δεν δικαιούται να την βλάπτει και βέβαια εμείς έχουμε υποχρέωση να την υπερασπιστούμε σε κάθε περίπτωση και με όποιον τρόπο θα μπορέσουμε.
Ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσουν ιδέες λογικές οι οποίες θα σας οδηγήσουν σε αποφάσεις οι οποίες θα εξυπηρετήσουν και τα συμφέροντα της χώρας μας.
Η πρότασή μας είναι να κλείσουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες και να στηριχθεί η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που είναι άφθονες στη χώρα μας.
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

Κοινοποίηση:
• Γ.Παπανδρέου Πρωθυπουργό
• Γ.Μανιάτη Υφυπουργό Ενέργειας
• Σπ.Κουβέλη Υφυπουργό Εξωτερικών
• ΑΝ. Σαμαρά Πρόεδρο Ν.Δ.
• ΑΛ. Παπαρήγα Γ.Γ. Κ.Κ.Ε.
• Γ.Καρατζαφέρη Πρόεδρο ΛΑΟΣ
• Αλ. Τσίπρας Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ
• Φ.Κουβέλης
• ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
• WWF HELLAS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top