Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Απειλή για το περιβάλλον η οικονομική κρίση...


Τον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια για την περιβαλλοντική προστασία στο όνομα της οικονομικής κρίσης, επισημαίνει σε έκθεσή της η οργάνωση WWF Ελλάς.
«Πρωταθλητές» στην προβληματική εφαρμογή της νομοθεσίας αναδεικνύονται οι τομείς της προστασίας των δασών και των υδάτινων πόρων και η διαχείριση των αποβλήτων.
Η έκθεση αναφέρει ως βασικά προβλήματα τις καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών, την προβληματική εφαρμογή της νομοθεσίας σε όλους τους τομείς, χρόνιες αγκυλώσεις σε διοικητικό επίπεδο και υπεραπλούστευση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης για συγκεκριμένους επενδυτικούς κλάδους.
«Η μεγάλη αλλαγή που σημειώθηκε με την ίδρυση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δεν αρκεί για να φέρει την περιβαλλοντική άνοιξη», τονίζει η Θεοδότα Νάντσου, Συντονίστρια Περιβαλλοντικής Πολιτικής και προσθέτει ότι «για τη σωστή αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων απαιτείται κεντρικός συντονισμός και συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών. Απαιτείται επίσης, ισχυρός ρόλος για το κράτος, ως ρυθμιστή και περιβαλλοντικού εγγυητή».
Η ίδια επισημαίνει, ότι η κρίση «οφείλει να αποτελέσει ευκαιρία για συνολική αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου και του διοικητικού συστήματος περιβαλλοντικής προστασίας, ως βάσης για μια ουσιαστικά βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη».

Δείτε ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top