Σάββατο 22 Μαΐου 2010

"Πράσινο" βιοδιασπώμενο νυφικό...


Λαμβάνοντας υπόψη τη δουλειά που χρειάζεται για να ραφτεί και τα λεφτά που απαιτούνται για να αγοραστεί σε συνδυασμό με τη διάρκεια τόσο της χρήσης (μόλις μερικές ώρες) όσο και της αχρησίας του (χρόνια στη ντουλάπα), αντιλαμβάνεται κανείς πως το νυφικό είναι ένα από τα πλέον «ασύμφορα» ρούχα. Όχι πια.
Στοχεύοντας σε έναν περισσότερο «φιλικό προς το περιβάλλον» γάμο, φοιτητές του βρετανικού πανεπιστημίου Sheffield Hallam «έραψαν» το πρώτο βιοδιασπώμενο νυφικό το οποίο μάλιστα πρόκειται να παρουσιάσουν σε επίδειξη «μόδας» μέσα στο Μάιο.
Φτιαγμένο όχι από μετάξι αλλά από μια ουσία ονόματι πολυβινυλαλκοόλη (που χρησιμοποιείται σε απορρυπαντικά), το εν λόγω φόρεμα δύναται, αφού ολοκληρωθεί η γαμήλια τελετή και αποχωρήσουν οι καλεσμένοι, να διαλυθεί στο νερό χωρίς να αφήσει πίσω του ίχνη βλαβερά για το περιβάλλον.
Μπορεί ό,τι έχει σε «βιωσιμότητα» να του λείπει σε στυλ (είναι αλήθεια πως μοιάζει με τσαλακωμένη μπομπονιέρα) αλλά «μπρος στη σωτηρία του πλανήτη τι ‘ναι τα κάλλη», που λένε.
Ωστόσο, για παν ενδεχόμενο, επειδή το συγκεκριμένο ένδυμα λιώνει και στη βροχή, καλό θα ήταν όποια το φορέσει να προσέλθει στην εκκλησία εφοδιασμένη με ομπρέλα.

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top