Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Στο ορυχείο κινδυνεύουν να βρεθούν οι οδηγοί που κινούνται στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας – Μαυροπηγής...

Στο ορυχείο κινδυνεύουν να βρεθούν οι οδηγοί που κινούνται στην επαρχιακή οδό Πτολεμαΐδας – Μαυροπηγής αφού οι εκσκαπτικές εργασίες επέκτασης των λιγνιτικών δραστηριοτήτων της ΔΕΗ έφθασαν στο δρόμο και σε απόσταση ενός μόλις χιλιομέτρου από τον οικισμό, χωρίς να έχει ληφθεί μέχρι στιγμής κανέναν μέτρο για την ασφάλεια των χρηστών. Οι δύο λακκούβες που συμπληρώνουν το «πάζλ» της επικινδυνότητας θεωρούνται παγίδες για τους διερχόμενους οδηγούς και θα πρέπει να επουλωθούν το ταχύτερο δυνατό για να αποφευχθούν δυσάρεστα επακόλουθα.
Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση μετέφερε ο Αναστάσιος Εμμανουήλ πρόεδρος του Συλλόγου Ανέργων – Πληττομένων Μαυροπηγής «Μαύρη πηγή» στον Παναγιώτη Πλακεντά πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον κ. Γρίβα διευθυντή των Τεχνικών υπηρεσιών της Ν.Α. Κοζάνης για να μεταβεί επί τόπου ομάδα μηχανικών προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να προβεί στις ενδεικνυόμενες σε ανάλογες περιπτώσεις ενέργειες ενώ λίγο αργότερα στην περιοχή βρέθηκε και ο πρόεδρος του Ν.Σ. προκειμένου να διαμορφώσει ιδία άποψη.
Σε δηλώσεις του ο Παναγιώτης Πλακεντάς ανέφερε ότι η αυτοψία των μηχανικών έδειξε πως η ΔΕΗ λειτούργησε νόμιμα στην εν λόγω περιοχή με βάσει σχετική αδειοδότηση και έγιναν συστάσεις για προσεκτικότερους χειρισμούς των υπευθύνων όπως επίσης και για την τοποθέτηση σήμανσης, ενώ τις επόμενες ημέρες η αυτοψία θα επαναληφθεί. Αμέσως μετά το Πάσχα θα τοποθετηθούν προστατευτικές μπάρες στην στροφή (1ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Μαυροπηγής – Πτολεμαΐδας) δίπλα από την οποία εκτελούνται εκσκαπτικές εργασίες, ενώ θα εγκατασταθεί είδος φωτιστικών σωμάτων που θα προειδοποιεί τους οδηγούς για την ανάγκη να επιδείξουν αυξημένη προσοχή για να μην καταλήξουν στο Ορυχείο. Τέλος και σε ότι αφορά τις λακκούβες ο κ. Πλακεντάς είπε ότι η επούλωση τους εντάσσεται στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης του οδοστρώματος σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Εορδαίας.

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινός Λόγος-Μαίρη Κεσκιλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top