Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Γράμμος - Βίτσι - Πρέσπες: Πέρασμα στη φύση...


Μια κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου μοντέλου τουρισμού υπαίθρου με την ονομασία Transnatura ξεκίνησαν την περασμένη χρονιά οι εταιρείες Οικοτουρισμού Βιτσίου, Γράμμου και Πρεσπών με συντονιστή το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών.
Το όνομα του μοντέλου Transnatura συνδυάζει το "trans" που δηλώνει το πέρασμα, με το "natura", το οποίο υποδηλώνει τις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000 ή απλώς τη λέξη "φύση".
Πρόκειται για μια προσπάθεια που αποσκοπεί αφενός στο να αξιοποιηθούν τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά πλεονεκτήματα των περιοχών και
αφετέρου να αναδειχθούν και οι τρεις περιοχές ως ένας ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός.
Απώτερος στόχος, φυσικά, είναι η οικονομική αναβάθμιση του τόπου μέσω των ήπιων μορφών τουρισμού, της ορθής προσέγγισης της φύσης και της ενίσχυσης των πολιτιστικών ηθών και εθίμων της.
Στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται και η συνεργασία που πρόσφατα συμφωνήθηκε μεταξύ του Πολιτιστικού Τριγώνου Πρεσπών και του Αμερικανικού Κολεγίου Θεσσαλονίκης.
ACT, για την εκπόνηση - υπό την αιγίδα του μεταπτυχιακού προγράμματος - ενός στρατηγικού σχεδίου για την οικοτουριστική ανάπτυξη των περιοχών.
Με το εν λόγω στρατηγικό σχέδιο θα είναι δυνατή η ένταξη ολοκληρωμένων μεσο - μακροπρόθεσμων προτάσεων στο ΕΣΠΑ και σε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα που υπάρχουν ή θα υπάρξουν.
Περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή και το πρόγραμμα:
www.ctp.gr, www.transnatura.gr , www.welcometoprespa.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top