Σάββατο 3 Απριλίου 2010

10 πράγματα που μάλλον δεν γνωρίζετε για τα κινητά τηλέφωνα...


Σήμερα 3 Απριλίου έχουμε την επέτειο μιας εφεύρεσης που ομολογουμένως έχει αλλάξει την ζωή μας, αυτής του κινητού τηλεφώνου. Η πρώτη κλήση που πραγματοποιήθηκε από κινητό τηλέφωνο, έγινε στις 3 Απριλίου του 1973. Με αφορμή την ημέρα αυτή, σας μεταφέρουμε 10 πράγματα που αφορούν τα κινητά και που οι περισσότεροι αγνοούμε:

1. Η πρώτη εκείνη κλήση έγινε από τον ερευνητή της Motorola, Martin Cooper στον ανταγωνιστή του Dr Joel Engel, των εργαστηρίων της Bell.
2. Το πρώτο εμπορικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που κάλυπτε μια πόλη, εγκαινιάστηκε στην Ιαπωνία το 1977.
3. Το 2007, υπήρχαν 3,3 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα στον κόσμο, τα μισά των οποίων υπήρχαν στην Κίνα.
4. Η χώρα με την μεγαλύτερη αναλογία κινητών τηλεφώνων είναι το Λουξεμβούργο, με κατά μέσο όρο 1,5 συσκευές ανά κάτοικο.
5. Οι κορεάτες έφηβοι στέλνουν κατά μέσο όρο 60 μηνύματα κειμένου την ημέρα.
6. Η κάρτα SIM παίρνει το όνομα της από τα αρχικά των λέξεων Subscriber Identity Module.
7. Το 70% των ενηλίκων στην Βρετανία διαθέτει κινητό. Στις Ηνωμένες πολιτείες το ποσοστό αυτό πέφτει στο 40%.
8. Το 1996, η πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη του Cambridge έγινε η πρώτος χώρος στην Βρετανία που απαγόρευε την χρήση κινητών τηλεφώνων λόγω της ενόχλησης που προκαλούσαν.
9. Στην Βρετανία πετιούνται περίπου 1,5 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα κάθε χρόνο. Για ολόκληρη την Ευρώπη ο αριθμός αυτός ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια.
10. Οι Ιάπωνες παρουσίασαν τον χρόνο που μας πέρασε μια καινούργια υπηρεσία που επιτρέπει στους κατόχους κινητών τηλεφώνων να "κατεβάζουν" οσμές αρωμάτων !!!.

Πηγή: http://www.psaxtiria.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top