Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Συζήτηση για ΔΕΗ-Ερωτηματικά για τη νέα μονάδα...


Η εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις προσλήψεις στη ΔΕΗ και τη δημοπράτηση της νέας, πέμπτης μονάδας στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, κυριάρχησε κατά τη διάρκεια του προχθεσινού Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης. Όπως ανακοίνωσε στο Σώμα ο νομάρχης Γιώργος Δακής, την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα στις 26 Μαρτίου, θα έρθει προς έγκριση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη μετεγκατάσταση των οικισμών Ποντοκώμης και Μαυροπηγής, ενώ ενημέρωσε τους νομαρχιακούς συμβούλους για τα αποτελέσματα της συνάντησης στην Αθήνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό.
Παράλληλα, σημείωσε πως υπάρχει η δέσμευση πως στο επόμενο Δ.Σ. της Επιχείρησης θα αποφασιστεί η προκήρυξη δημοπράτησης της νέας μονάδας, λέγοντας, όμως, πως σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη μελέτη.
Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, Ιορδάνης Ανδρεάδης, Γιάννης Αποστολίδης και Γιάννης Μητσιάκος αντέδρασαν έντονα, λέγοντας πως εφόσον δεν υπάρχει καμία μελέτη, τότε δημιουργείται μείζον θέμα αξιοπιστίας της ΔΕΗ. Το θέμα αναμένεται να έρθει προς συζήτηση και πάλι στην επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης.
Κατά τα….λοιπά, στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων περισσότερο…διαδικαστικών, με τυπικό χαρακτήρα, από τα οποία ξεχώρισε η έγκριση του προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων του Κέντρου Περιβάλλοντος, για το έτος 2010. Επίσης, εγκρίθηκε η υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δήμου Κοζάνης και της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού - Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης, για την υλοποίηση πολιτιστικών - αθλητικών εκδηλώσεων και εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής Δήμου Κοζάνης.

Πηγή: Πρωινός Λόγος-Παναγιώτης Πλιάτσιος

1 σχόλιο:

nikos είπε...

Οι υποπράκτορες Παπαγεωργίου ,Κολοβός κλπ φαίνεται δεν πρόκαναν εδώ και χρονια με της ......ομελέτες τους

 
back to top