Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ενέργειες για προστασία ταινιοδρόμων...

Ενημέρωση συνάντησης Προεδρείου ΤΟ.ΣΥ.Ν Ελλησπόντου με τον Διευθυντή Κλάδου Ορυχείων
Νοτίου Πεδίου & τον Βοηθό Διευθυντή ΛΚΔΜ

Το Προεδρείο του ΤΟ.ΣΥ.Ν Ελλησπόντου έπειτα από πρόσκληση του Διευθυντή Κλάδου Ορυχείων Νοτίου Πεδίου κ. Ιωακείμ Ιωάννη επισκέφτηκε τα γραφεία των ορυχείων για συζήτηση με θέμα την κάλυψη των ταινιόδρομων μεταφοράς τέφρας και λιγνίτη από και προς τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και των ορυχείων εξόρυξης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της 08�07�09 παρουσία και του Βοηθού Διευθυντή ΛΚΔΜ κ. Παλαβού Στέφανου.
Από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου παρόν ήταν ο πρόεδρος,ο αντιπρόεδρος, ο ταμίας και ο διαχειριστής ιστοσελίδας και ηλεκτρονικού τύπου.
Αφορμή της συνάντησης το ψήφισμα που κατέθεσε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ελλησπόντου, μετά από αίτημα του Συλλόγου Ανέργων & Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου προς το Συμβούλιο, για την καλύτερη και ασφαλέστερη κάλυψη των ταινιόδρομων με προηγμένα μέσα προστασίας περιορίζοντας στο ελάχιστο την περιβαλλοντική ρύπανση που προέρχεται από αυτούς.
Το συγκεκριμένο ψήφισμα {Πρακτικό 13/29-04-09/6,Αρ.Πρωτ.:38/01-06-09}κοινοποιήθηκε στα Μ.Μ.Ε. και εστάλλει ταχυδρομικός τον Ιούνιο του 2009 σε : Υπουργείο Ανάπτυξης, Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο ΔΕΗ, Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Νομάρχη Κοζάνης, Βουλευτές Κοζάνης,Δήμαρχο Ελλησπόντου,Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ελλησπόντου,Σύλλογο Ανέργων και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου,Διευθυντή ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και Διευθυντή Ορυχείων Λ.Κ.Δ.Μ.
Καμία απάντηση και κανένα ενδιαφέρον εκτός από το Λ.Κ.Δ.Μ.
Ενημερωτικά οι μονάδες καύσης τροφοδοτούνται με λιγνίτη από τα ορυχεία με ταινιόδρομους και φορτηγά Δ.Χ. και Ι.Χ. Η παραγόμενη τεφρά από την καύση του λιγνίτη αποδίδει έως και 9000 τόνους την ημέρα,η οποία και αυτή μεταφέρεται από ταινιόδρομους και φορτηγά Δ.Χ. πίσω στα ορυχεία (παλαιοτέρα στο χωριό Κλείτος).
Το Συμβούλιο Νέων ενημερώθηκε για τους τρόπους συντήρησης και κατάβρεξης των ταινιόδρομων και των μέσων κάλυψης τους.
Κύριο θέμα της συζήτησης η κάλυψη των ταινιόδρομων με προηγμένα μέσα προστασίας που μπορούν να εφαρμοστούν από την ΔΕΗ μειώνοντας την Περιβαλλοντική Ρύπανση από την μεταφορά του λιγνίτη και της τέφρας.
Καλύτερη λύση όλων ο σωληνωτός ταινιόδρομος (pipe).
Η συζήτηση έκλεισε με την δέσμευση πως δεν θα προβούν σε καμία ενέργεια για την κάλυψη των ταινιόδρομων εάν δεν συναίνεση το Συμβούλιο Νέων ή δεν λάβει ανώτερη εντολή (Δήμαρχος).
Η ουσία της συζήτησης ήταν πως για την επίτευξη της κάλυψης των ταινιόδρομων με σωληνωτό ταινιόδρομο, την ευθύνη έχει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή και η πίεση που η ίδια ασκεί,με την σημερινή να είναι ανύπαρκτη.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 22-02-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top