Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Δελτίο Τύπου Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Βεύης...

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΒΕΥΗΣ
Βεύη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 8ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ

Αυτό επαναβεβαιώθηκε κατά την συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Βεύης της 16ης Φεβρουαρίου 2010, που πραγματοποιήθηκε λόγω και των τελευταίων εξελίξεων γύρω από τα λιγνιτωρυχεία Βεύης και δη την νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υ.Π.Ε.Κ.Α. για την ανάθεση έρευνας και εκμετάλλευσης του δημόσιου λιγνιτωρυχείου Βεύης και την επικείμενη συνάντηση των φορέων του Νομού Φλώρινας με την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μπιρμπίλη της 22-2-2010.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Φλώρινας την 10-2-2010, όπου επικαιροποιήθηκαν τα ενεργειακά αιτήματα του Νομού, για την επίδοση υπομνήματος προς την ΥΠΕΚΑ κατά την επικείμενη συνάντηση, και ειδικά τα θέματα που έχουν να κάνουν με το Δημοτικό Διαμέρισμα Βεύης.
Αποτέλεσε ομόφωνη διαπίστωση της επιτροπής, η προχειρότητα με την οποία είχαν αποτυπωθεί στο σχέδιο του υπομνήματος που μας τέθηκε για διαβούλευση από τη Νομαρχία, δύο “επικαιροποιημένα” (από τα δώδεκα) αιτήματα της Λαϊκής Συνέλευσης και ότι τα θέματα της Βεύης πρέπει να τύχουν σοβαρότερης και υπευθυνότερης αντιμετώπισης, αποτελώντας αντικείμενο συζήτησης σε αποκλειστική συνάντηση της επιτροπής με την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ. Κάτι που υποσχέθηκε η κ. Υπουργός κατά την συνάντηση των εκπροσώπων μας στην Πρέσπα, όταν της επιδόθηκε το υπόμνημά μας.
Αποφασίσθηκε η μη συμμετοχή μελών της επιτροπής αγώνα Βεύης στη συνάντηση της 22-2-2010 στο ΥΠΕΚΑ.
Επίσης, έκπληξη προκάλεσε στην επιτροπή και η επιχειρούμενη ανακίνηση του θέματος των αποθέσεων χωμάτων από το ορυχείο του Κλειδίου του Δήμου Αμυνταίου σε εκτάσεις του Δημοτικού Διαμερίσματός μας.
Εξουσιοδοτήθηκαν πέντε μέλη της Επιτροπής, αύριο Τετάρτη 17-2-2010, να επισκεφθούν τον κ. Νομάρχη Φλώρινας για ενημέρωσή του σχετικά με τα αποτελέσματα και τις αποφάσεις της σημερινής συνεδρίασης.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Βεύης, αισθάνεται την ανάγκη να τονίσει, για μια ακόμη φορά, την απόφαση της κοινωνίας της Βεύης να μην παρακολουθεί αμήχανα τις όποιες εξελίξεις αποστασιοποιημένη, απαθής και αδρανοποιημένη, περιμένοντας στον καναπέ της την λήψη αποφάσεων για το μέλλον της ερήμην της, αλλά ενωμένη να διεκδικήσει αυτό που της ανήκει. Θα υπάρξει καθολική και κλιμακούμενη αντίδρασή της, σε κάθε επιχειρούμενη προσπάθεια περί του αντιθέτου.
“ΕΚΑΤΟ Η ΑΛΕΠΟΥ, ΕΚΑΤΟΝ ΕΝΑ ΤΑ ΑΛΕΠΟΥΔΑΚΙΑ”

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Βεύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top