Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Εμπρησμός πολιτιστικού Συλλόγου στο Αλιβέρι...


Τρίτος μυστήριος εμπρησμός εναντίων κατοικιών πολιτών, που πρωτοστατούν σε περιβαλλοντικές κινήσεις. Μετά τον εμπρησμό στην Καλοσκοπή Φωκίδας και στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, τρίτωσε με εμπρησμό των γραφείων του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Μυλακίου Αλιβερίου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Τηλ 2223023322 e-mail@otenet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η τρομοκρατία δεν έχει θέση στο Αλιβέρι

Τα ξημερώματα της 5 ης Ιανουαρίου άγνωστοι αφού διέρρηξαν τα γραφεία του Εξωραϊστικού και Φιλοδασικού Συλλόγου Μυλακίου Αλιβερίου έβαλαν φωτιά στα αρχεία του Συλλόγου η οποία επεκτάθηκε καταστρέφοντας τις εσωτερικές εγκαταστάσεις έπιπλα φαξ τηλέφωνα βιβλία κλπ . Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή από κάτοικο του χωριού που πήγαινε στην εργασία του και ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος και το Δ,Σ που με ... υπεράνθρωπες προσπάθειες κατόρθωσαν να την περιορίσουν και να σώσουν τα γραφεία από ολοσχερή καταστροφή.
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τον εμπρησμό τω γραφείων του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μυλακίου Αλιβερίου συμπαρίσταται και τάσσετε στο πλευρό του Δ.Σ. του Συλλόγου και στον πρόεδρό του Χρ. Φούντα και ζητά από τις Αρχές να προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατόν στην διαλεύκανση της εγκληματικής αυτής ενέργειας ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.
Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μυλακίου Αλιβερίου βρέθηκε μαζί με τους περισσότερου Συλλόγους της περιοχής Αλιβερίου στους μεγάλους περιβαλλοντικούς αγώνες των κατοίκων για ένα καλλίτερο περιβάλλον πχ ενάντια στην καύση των σκουπιδιών (RDF ) από την ΑΓΕΤ, ενάντια στην εγκατάσταση λιθανθρακικής μονάδας από την ΔΕΗ στις << Στάχτες Μυλακίου>> δράση που κάποιους έχει ενοχλήσει.
Ένα χρόνο τώρα το Αλιβέρι έχει γίνει θέατρο μια ιδιότυπης τρομοκρατίας που σκοπό είχε να συκοφαντήσει και να τρομοκρατήσει το περιβαλλοντικό κίνημα της περιοχής , αναφέρουμε ενδεικτικά τον εμπρησμό του Δημαρχείου Αλιβερίου τη 1 Φεβρουαρίου 2009 πράξη που προσπάθησαν κάποιοι να την αποδώσουν στην Greenpeace, καταστροφή των δέντρων που είχαν φυτευτεί από την Συντονιστική Επιτροπή Αλιβερίου και την Greenpeace, εμπρησμός των γραφείων της Περιοχής ΔΕΗ Αλιβερίου που πάλι κάποιοι προσπάθησαν να την αποδώσουν, ανεπιτυχώς ,στο περιβαλλοντικό και οικολογικό κίνημα της περιοχής.
Δηλώνουμε με το ποιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το περιβαλλοντικό και οικολογικό κίνημα δεν τρομοκρατείτε δεν εκφοβίζετε και θα συνεχίσει τον αγώνα του για ένα καλλίτερο περιβάλλον για όλους και θα προχωρήσει αταλάντευτο με υπευθυνότητα , με αυτό που ξέρει καλά να κάνει αγώνες ,αγώνες, αγώνες για ένα καθαρό Αλιβέρι
Η στρατηγική της έντασης του εκφοβισμού και της τρομοκράτησης των πολιτών του Αλιβερίου δεν θα περάσουν.

Ο Πρόεδρος
Γ.Λαγανάς

O Γραμματέας
Ευ. Σπίθας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top