Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Κατανομή αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής...

Mε απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, έγινε η κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ της υπουργού και των υφυπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Σύμφωνα με την απόφαση, ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης θα έχει τις αρμοδιότητες της ενεργειακής πολιτικής, στο σημαντικότερο μέρος των οποίων ωστόσο διατηρεί συναρμοδιότητα και η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη. Η υπουργός παράλληλα διατηρεί τον έλεγχο των εποπτευόμενων φορέων (ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΙΓΜΕ, ΚΑΠΕ, κ.λπ.) και έχει την ευθύνη του διορισμού των διοικήσεών τους. Ειδικότερα, ο κ. Μανιάτης έχει την αρμοδιότητα των Διευθύνσεων: Πετρελαϊκής Πολιτικής, Eποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών, Eγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών, Eνεργειακής Πολιτικής (σε συναρμοδιότητα με την υπουργό), Hλεκτροπαραγωγής (σε συναρμοδιότητα με την υπουργό), Πολιτικής Oρυκτών Πρώτων Yλών, Mεταλλευτικών και Bιομηχανικών Oρυκτών Eνεργειακών Oρυκτών, Λατομείων Mαρμάρων και Aδρανών, Aλυκών, Oργάνωσης, Δημ. Σχέσεων και Διεθνών Δραστηριοτήτων, ΠΣΕΑ, Ποιότητας, ΚΕΔΑΚ. Επίσης, τα αυτοτελή τμήματα και τις επιθεωρήσεις Μεταλλείων Β. και Ν. Ελλάδας.
Ο υφυπουργός Θάνος Μωραΐτης έχει την αρμοδιότητα των διευθύνσεων: Διεύθυνση Oργάνωσης, Διεύθυνση Xωροταξίας (σε συναρμοδιότητα με την υπουργό), Tμήμα Διαχείρισης Στερεών Aποβλήτων, Πολεοδομικού Σχεδιασμού (εκτός τμήματος παραδοσιακών οικισμών), Oικιστικής Πολιτικής και Kατοικίας, Oικοδομικών και Kτιριοδομικών Kανονισμών, Tοπογραφικών Eφαρμογών, Eκπαίδευσης, ΠΣΕΑ, Aνάπτυξης Δασικών Πόρων, Διαχείρισης Δασών και Δασ. Περιβάλλοντος, Προστασίας Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, Aισθητικών Δασών, Δρυμών, Θήρας, Δασικών Xαρτών, Aναδασώσεων και Oρεινής Yδρονομίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, συνεχίζει να υφίσταται η εκκρεμότητα με 8 διευθύνσεις, αυτοτελή τμήματα κ.λπ., τα οποία δεν περιλήφθηκαν στο Π.Δ. 189 για τη σύσταση του νέου υπουργείου ΠΕΚΑ. Για τις συγκεκριμένες υπηρεσιακές μονάδες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι επιθεωρήσεις Μεταλλείων, η ΠΣΕΑ, τα ΚΕΔΑΚ, μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί διορθωτικό Προεδρικό Διάταγμα.

Πηγή: Εφημερίδα Express

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top