Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Στοπ στην αυθαιρεσία της ΔΕΗ...


Στοπ στην αυθαιρεσία της ΔΕΗ βάζει η απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης με την οποία δεν νομιμοποιείται η επέμβαση της σε εκτάσεις για την επέκταση των Ορυχείων χωρίς προηγουμένως να έχει καταβληθεί εμπρόθεσμα το τίμημα της απαλλοτρίωσης. Η απόφαση αυτή που χαρακτηρίστηκε απόφαση – σταθμός από τον δικηγόρο Κύρο Σπόντη συνδέεται με τα πρόσφατα επεισόδια στο ακίνητο του Βασίλη Μήτρου στην Μαυροπηγή και ανοίγει το δρόμο σε άλλους 11 ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων στην ίδια περιοχή οι οποίοι μπορούν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να δικαιωθούν απαγορεύοντας στη ΔΕΗ να λειτουργεί «ως κράτος εν κράτη» στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον Κύρο Σπόντη συνήγορο του Βασίλη Μήτρου η Αντεισαγγελέας κ. Στεφανίδου έκρινε ότι δεν συντελέστηκε απαλλοτρίωση διότι το ποσό δεν κατατέθηκε στην ημερομηνία που προβλέπει ο Νόμος ( 30 Ιουνίου 2009) και ως εκ τούτου, η απαγόρευση έχει αρθεί αυτοδίκαια, άρα η ΔΕΗ δεν μπορεί να επέμβει στην περιουσία του ιδιώτη. Επισημαίνει ότι η επιχείρηση δια των τοπικών της εκπροσώπων δεν θα κατέβαλε το ποσό εάν δεν είχαμε αντισταθεί και θα συνέχιζε τον εμπαιγμό. Τα χρήματα κατατέθηκαν στις 2 Νοεμβρίου στο ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων πλην όμως ο κ. Μήτρου δεν τα εκταμίευσε διότι εκκρεμεί αίτηση στο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας για τον καθορισμό της τιμής μονάδας.
«Η απόφαση είναι κόλαφος για τη ΔΕΗ για τα όσα προβλήματα δημιουργεί στην τοπική κοινωνία συμπεριφερόμενη αλλοπρόσαλλα και πολλές φορές ξεφεύγει από το πραγματικό της έργο της που είναι και κοινωνικό. Θα πρέπει να προσφέρει σε αυτήν τη χώρα και όχι να καταπατά τις ιδιοκτησίες και τις περιουσίες των κατοίκων χωρίς προηγουμένως να τους αποζημιώσει. Η Αντιεισαγγελέας έλαβε υπ’ όψιν της όλους τους μάρτυρες και τα στοιχεία που προσκομίσαμε ικανοποιώντας και το κοινό περί δικαίου αίσθημα».
Να υπενθυμίσουμε ότι τα γεγονότα εξελίχθηκαν μέσα στο Νοέμβριο όταν εκσκαπτικά μηχανήματα της ΔΕΗ εισέβαλαν στην ιδιοκτησία του κ. Μήτρου τρεις φορές για να παρεμποδιστούν από τον ιδιοκτήτη και τον γιό του λύνοντας οι δύο πλευρές τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Πηγή: Εφημερίδα Πρωινός Λόγος-Μαίρη Κεσκιλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top