Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4 ΚΟΖΑΝΗ
ΤΗΛ-ΦΑΞ:24610 30668
www.seenerga.wordpress.com
e-mail seenerga@otenet.gr

Κοζάνη 15/12/2009

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΡΥΑΚΙΟΥ-ΑΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αυτοί που έχουν τη ευθύνη (Κράτος και ΔΕΗ) για τα τεράστια περιβαλλοντολογικά και εργασιακά προβλήματα που δημιούργησαν στους κατοίκους των πληττόμενων οικισμών, αντί να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη και να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα ετοιμάζουν ξανά δικογραφίες για να σύρουν τους κατοίκους στα δικαστήρια.
Το έγκλημά τους είναι ότι διάλεξαν το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα για εργασία και για να προστατέψουν την υγεία τους και την υγεία των παιδιών τους που αρρωσταίνουν καθημερινά από την αδιαφορία και την ανάγκη του κεφαλαίου καθώς και της ΔΕΗ Α.Ε για περισσότερα κέρδη!
Μαζί μ αυτούς αυτή τη φορά θέλουν να τιμωρήσουν και να τρομοκρατήσουν και όσους συμπαραστάθηκαν σ αυτόν τον δίκαιο αγώνα όπως είναι τα στελέχη του ΚΚΕ στην περιοχή Γιάννη Μητσιάκο ,που είναι εκτός των άλλων Νομαρχιακός Σύμβουλος και επικεφαλής της Ν.Α.Σ στο Ν.Σ Κοζάνης, καθώς και την Ευδοξία Μωυσιάδου.
Χρέος όλων των πολιτικών κομμάτων και των στελεχών τους είναι να συμπαραστέκονται και να υπερασπίζονται αγωνιστικά τους κατοίκους που βγαίνουν στο δρόμο του αγώνα για να διεκδικήσουν τη λύση των προβλημάτων τους. Αυτό έπραξαν και τα στελέχη του ΚΚΕ γι αυτό πρέπει να επιβραβευτούν και όχι να σέρνονται στα δικαστήρια.
Ευθύνες έχει η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ, η σημερινή του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι δι-καστικές αρχές που παραβλέπουν τις εκατοντάδες παραβιάσεις από τη ΔΕΗ της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τις εκθέσεις των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, του Συνηγό-ρου του Πολίτη, την καταδίκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών δικαιωμάτων κλπ. και βγάζουν παράνομους αυτούς που αγωνίζονται για να λύσουν τα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων και της περιοχής.
Το συνδικάτο μας που βρέθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος δίπλα στους αγωνιζόμενους κατοίκους καταδικάζει αυτές της ενέργειες, συμπαρίσταται στους διωκόμενους και δηλώνει ότι θα βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να σταματήσουν οι διώξεις και να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των κατοίκων.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των αγωνιστών.

Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top