Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

«Πράσινο» φως για τη διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης στο νομό Κοζάνης...


Το «πράσινο» φως, για τη διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης για το νομό Κοζάνης, αποφάσισε το νομαρχιακό συμβούλιο , κατά την χθεσινή (29/12) και τελευταία συνεδρίαση του για το έτος 2009. Η μελέτη που θα ανατεθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το συνολικό της κόστος ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους της Ν.Α Κοζάνης.
«Έργο χρέους» στην τοπική κοινωνία, χαρακτήρισε την διενέργεια επιδημιολογικής μελέτης για την περιοχή ο νομάρχης Κοζάνης κ. Γιώργος Δακής, ενώ παράλληλα εξήρε την σημασία της, αφού - σύμφωνα με τον ίδιο - θα οδηγήσει στην δημιουργία του πρώτου Παρατηρητηρίου Υγείας στην Ελλάδα και θα θέσει τις βάσεις για τη διεκδίκηση της ίδρυσης ενός Ινστιτούτου Επαγγελματικών παθήσεων. Τέλος διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη επιδημιολογική μελέτη δεν έχει σχέση μόνο με τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από τις δράσεις της ΔΕΗ αλλά και με άλλες μορφές παθήσεων του γενικότερου πληθυσμού.
Απο την άλλη πλευρά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης, αν και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αρνητικός στην διεξαγωγή παρόμοιων μελετών, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του ως προς το περιεχόμενο και την διαδικασία ανάθεσης, χαρακτηρίζοντας την «γενικόλογη» και «υπερκοστολογημένη». Σύμφωνα με τον κ. Ιορδάνη Ανδρέαδη, η ορθή επιστημονική πρακτική σ' αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλει την αξιοποίηση και την σύγκριση προηγούμενων μελετών, ώστε η νέα μελέτη να ερευνά «στοχευμένα» αυτό που πραγματικά χρειάζεται και έχει ανάγκη η περιοχή.
Στο ίδιο κλίμα και η δήλωση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Αποστολίδη, ο οποίος διαφώνησε πλήρως με την επίσπευση των διαδικασιών αλλά και του συνολικού προγραμματισμού του όλου εγχειρήματος, αφού σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με επιστημονικούς φορείς της περιοχής.
Τέλος ο επικεφαλής της ΝΑΣ Γιάννης Μητσιάκος, δήλωσε άκρως αντίθετος με την λειτουργία των προγραμματικών συμβάσεων, χαρακτηρίζοντάς τες, το μεγαλύτερο «διαφθορείο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πηγή:Kozan.gr-Του Άρη Σαμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top