Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Τρίτος παγκόσμιος για το νερό!...


Τη διεκδικούν πολλοί! Η μεταφορά της προκαλεί σειρά δολοφονιών, μέχρι να φτάσει στα χέρια του τελικού παραλήπτη της. Ο λόγος για μια πολύτιμη βαλίτσα, η οποία περιέχει ένα αγαθό τόσο σημαντικό, ώστε το σωτήριο έτος 2035 αξίζει να σκοτώσει κανείς για να το αποκτήσει!
Διαμάντια; Πλουτώνιο; Κάποιο νέο βιολογικό όπλο ή το εμβόλιο για τη θεραπεία μιας νέας παγκόσμιας επιδημίας; Η βαλίτσα ανοίγει στο τελευταίο πλάνο για να αποκαλύψει ένα προσεκτικά φυλαγμένο... μπουκάλι νερό!
Αυτή είναι η υπόθεση της μονόλεπτης κινηματογραφικής ταινίας ταινίας «3ος Παγκόσμιος Πόλεμος» ("World War III"), που έδωσε σε δύο φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το βραβείο καλύτερης ταινίας στο διεθνή διαγωνισμό για το περιβάλλον «Ένα λεπτό για να σώσεις τον κόσμο». Η ταινία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 210 άλλες ταινίες από χώρες όλου του κόσμου και περιοχές που έχουν πληγεί από περιβαλλοντικές καταστροφές.

Concept απλό, ατμόσφαιρα Χόλιγουντ, μουσική επένδυση με σασπένς και φινάλε με οικολογικό μήνυμα «SAVE WATER»! Ο Στέλιος Αλεξανδράκης και ο Μενέλαος Παμπουκίδης, 22 ετών, φοιτητές του τέταρτου έτους του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. δήλωσαν ότι το κεντρικό μήνυμα που ήθελαν να περάσουν μέσα από την ταινία είναι ότι το νερό τελειώνει και δεν το έχουμε καταλάβει. Γι' αυτό στο βίντεο που ετοίμασαν παρουσιάζονται ομάδες ατόμων που σκοτώνονται κυριολεκτικά για ένα μπουκάλι νερό.Το μπουκάλι με το νερό χρησιμοποιείται στην ταινία με μία δόση ειρωνείας για να υπογραμμιστεί η αξία του.
Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε στο Λονδίνο στις αρχές Νοεμβρίου. Η ταινία προβλήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, που πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη, και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://1minutetosavetheworld.com.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι πρόκειται για το δεύτερο βραβείο των φοιτητών του Α.Π.Θ., καθώς με την ίδια ταινία κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ ενός λεπτού «Think. Act. Change.» (Σκέψου. Δράσε. Αλλαξε.) για το περιβάλλον, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διοργανώθηκε από το EPP (European People’s Party - διαδικτυακό κανάλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έδρα τις Βρυξέλλες), τον περασμένο Ιούνιο.

Πηγή:ΣΙΝΕΜΑ-Χριστίνα Τσατσαράγκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top