Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Μικροεπεισόδια και ένταση στην Ακρινή...

Στα…άκρα λίγο έλειψε να οδηγηθεί χθες η κατάσταση στον επαρχιακό δρόμο Ακρινής-Κλείτου, μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, στελεχών της ΔΕΗ, αλλά και της Αστυνομίας. Αιτία, το ότι και χθες παρέμεινε κλειστός ο επίμαχος αυτός δρόμος, παρά το ότι, όπως τόνισαν τα μέλη του Συλλόγου για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, υπήρχε παρέμβαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Μαθιουδάκη για το άνοιγμα του δρόμου! Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση και μικροεπεισόδια, όταν κάτοικοι της Ακρινής ανέβηκαν επάνω στους ταινιόδρομους μεταφοράς λιγνίτη και τέφρας, με τη ΔΕΗ να αναγκάζεται για μερικά λεπτά να σταματήσει τη λειτουργία τους. Τελικά, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων επανήλθε η ηρεμία, αλλά ο δρόμος παρέμεινε και χθες κλειστός.
Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ΛΚΔΜ Παναγιώτης Νικολακάκος επέμεινε πως ο εν λόγω δρόμος ανήκει στη ΔΕΗ και τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να σταματήσει η χρήση του, επικαλούμενος και τη γνώμη της εισαγγελίας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής Κώστας Πουτακίδης, πάντως, μίλησε για «ειρωνικό ύφος» του κ. Νικολακάκου, λέγοντας στη συνέχεια πως «ενώ είχαμε συμφωνήσει με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, σήμερα η ΔΕΗ έστειλε και πάλι τα TAMPER και αυτός ήταν ο λόγος που ανεβήκαμε στους ταινιόδρομους. Και θέλω να καταγγείλω την ενέργεια των διοικούντων της ΔΕΗ που ήρθαν εδώ για να επιβάλουν έναν δικό τους Νόμο. Δεν ξέρω πια που θα φτάσουμε και πόσες θα είναι οι αντοχές μας...».

Πηγή ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top