Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Νέες Κινητοποιήσεις του Συλλόγου Ακρινής!...


Σε ξαφνική κινητοποίηση που ως στόχο είχε να σταματήσει τη διέλευση φορτηγών της ΔΕΗ από την γέφυρα, κάτω από την οποία περνά ο επαρχιακός δρόμος, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης κάτοικοι και μέλη του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ακρινής, γιατί, όπως οι ίδιοι διατείνονται, δεν υπάρχουν επαρκείς διαβεβαιώσεις για τη στατικότητα της γέφυρας.Να σημειωθεί πως πρόκειται για φορτηγά της Επιχείρησης που περνούν πάνω από την εν λόγω γέφυρα, φορτωμένα με τόνους υλικού, (το μεικτό βάρος των οποίων φτάνει ακόμα και τους 250-300 τόνους), ενώ ακριβώς από κάτω περνά ο επαρχιακός δρόμος, τον οποία διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες κόσμος, μικροί και μεγάλοι. Για αυτό και ο Σύλλογος ζητά από τη ΔΕη διαβεβαιώσεις για τη στατικότητα της γέφυρας, ενώ έχει μάλιστα προβεί και σε μια σειρά ενέργειες.
Όπως μας ενημέρωσε σχετικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Πουτακίδης «τα φορτηγά αυτά είναι υπέρβαρα και πρέπει να σταματήσουν τις αποθέσεις και να μην περνούν από τη γέφυρα. Υπάρχει επικινδυνότητα. Αν γίνει ένα ατύχημα, μετά θα ψάχνουμε τις ευθύνες».
Ο ίδιος λέει πως η κινητοποίηση έγινε ξαφνικά και αυτό γιατί «εμείς θεωρήσαμε ότι μετά την επίσκεψή μας στον διοικητή της Τροχαίας Πτολεμαΐδας, μετά από έγγραφο το οποίο είχαμε πάρει και από τον εισαγγελέα αλλά και την τεχνική υπηρεσία της Ν.Α., ότι τα φορτηγά της ΔΕΗ θα σταματούσαν να περνούν πάνω από γέφυρα». Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρονται σε έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας, με το οποίο είχε ζητηθεί από τη ΔΕΗ μελέτη για τη στατικότητα της γέφυρας, για να φανεί κατά πόσο αντέχει το μεγάλο βάρος. Το έγγραφο αυτό είχε σταλεί στις 19 Αυγούστου. Η μελέτη από πλευράς ΔΕΗ δεν ήρθε ποτέ, ενώ του θέματος επιλήφθηκε και η Εισαγγελία Πρωτοδικών καλώντας τη ΔΕΗ να παρουσιάσει τα απαραίτητα έγγραφα ή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Εν συνεχεία, όπως λέει ο κ. Πουτακίδης: «Πήραμε παραπεμπτικό από τον εισαγγελέα, για να το καταθέσουμε στον Αστυνομικό Διευθυντή Πτολεμαΐδας ώστε να είναι ενήμερος και μετά τις επαφές που είχαμε την Τρίτη θεωρήσαμε ότι το θέμα θα είχε λυθεί».
Ωστόσο κατά τις 11 το πρωί της Τετάρτης οι κάτοικοι αντελήφθησαν ότι τα τεράστια φορτηγά της ΔΕΗ συνέχιζαν κανονικά τις αποθέσεις, περνώντας πάνω από τη γέφυρα. «Αναγκαστικά» λοιπόν και, αφού, όπως οι ίδιοι, λένε «κανένας δεν μας δίνει λύση, ήρθαμε μόνοι μας εδώ». Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προβούν ξανά σε παρόμοια κινητοποίηση αν δεν λυθεί το θέμα από πλευράς ΔΕΗ. «Εκεί που περιμέναμε να λυθεί να ζήτημα με τον δρόμο, τώρα πάμε ένα βήμα πίσω αντί για μπροστά». λέει χαρακτηριστικά ο κ. Πουτακίδης
Εν τω μεταξύ, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελλησπόντου απορρίφθηκε ομόφωνα η πρόταση της ΔΕΗ για το δρόμο Κοζάνης- Κλείτου. Την πρόταση παρουσίασε αναλυτικότερα ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Σανίδης, ενώ παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν κάτοικοι της Ακρινής και εκπρόσωποι του Συλλόγου Περιβάλλοντος, πάγια θέση των οποίων είναι να μην καταργηθεί ο συγκεκριμένος δρόμος (Ακρινής- Κλείτου), εάν δεν προηγηθεί χαρακτηρισμός νέου επαρχιακού δρόμου, ο οποίος όμως δεν θα περνά μέσα από έκταση της ΔΕΗ αλλά από δημόσια έκταση.

Πηγή:Πρωινός Λόγος-Β.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top