Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Αδιέξοδο στο θέμα του δρόμου Ακρινής-Κλείτου

Πρόταση για κατασκευή ενός ασφαλούς επαρχιακού δρόμου Κλείτου-Ακρινής, είχε δεσμευτεί σε ευρεία σύσκεψη φορέων και βουλευτών να φέρει η ΔΕΗ, μετά τις ρωγμές που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα στις αποθέσεις της Ακρινής, αφού είχε κλείσει στο μεταξύ τον υφιστάμενο δρόμο.
Ωστόσο, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη μεταξύ νομαρχίας και ΔΕΗ, με τη συμμετοχή του ίδιου του νομάρχη, η ΔΕΗ επανέφερε την πρόταση που είχε απορριφθεί εξ' αρχής, να κατασκευάσει δηλαδή τον παλιό δρόμο της τέφρας! Προκειμένου μάλιστα να γίνει αυτό, ζήτησε την συναίνεση των κατοίκων και της δημοτικής αρχής Ελλησπόντου, για την παραχώρηση του παλιού δρόμου.
Προχτές ο Γιώργος Δακής συγκάλεσε νέα σύσκεψη με την συμμετοχή της νέας διοίκησης του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής, του δημάρχου Ελλησπόντου, Κώστα Σανίδη και των διευθυντών Περιβάλλοντος και Τεχνικών Υπηρεσιών της νομαρχίας. Ο νομάρχης ενημέρωσε για την πρόταση της ΔΕH, την οποία απέρριψε συλλήβδην η διοίκηση του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής. Όπως δήλωσε ο νέος πρόεδρος Κώστας Πουτακίδης, «ο δρόμος που προτείνει η ΔΕΗ είναι άκρως επικίνδυνος, εγκυμονεί κινδύνους στους διερχόμενους, ενώ δεν έχει καμία σχέση με την δέσμευση της ΔΕΗ, η οποία ενώπιον της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, των βουλευτών, της δημοτικής αρχής, του συλλόγου μας και άλλων φορέων, δεσμεύτηκε να φέρει μία σοβαρή πρόταση για χάραξη και κατασκευή ενός νέου δρόμου που θα διασφαλίζει την ασφαλή διέλευση των κατοίκων». Πρόσθεσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε μία τέτοια πρόταση και εμμένουμε στη θέση μας για κατασκευή νέου δρόμου».
Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Ελλησπόντου συγκαλεί την προσεχή Δευτέρα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα την παραχώρηση στη ΔΕΗ έκτασης 500 μέτρων για να γίνει ο δρόμος της τέφρας. Με το ενδεχόμενο της παραχώρησης της έκτασης, τάσσεται κατηγορηματικά αντίθετο το δ.σ. του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής. Ο πρόεδρος διεμήνυσε ότι «θα είμαστε όλοι παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να αποτρέψουμε μία τέτοια απόφαση, για την διαφύλαξη των συμφερόντων του χωριού μας και της ασφάλειας των συμπολιτών μας».
Τέλος, κατήγγειλε ότι παρά την ρητή απόφαση στην ευρεία σύσκεψη να σταματήσει άμεσα η απόθεση υλικών στις αποθέσεις της Ακρινής, εν τούτοις η ΔΕΗ εξακολουθεί να ρίχνει μπάζα, επιβαρύνοντας περισσότερο την κατάσταση, μετά την εμφάνιση ρωγμών.

Πηγή: Εφημερίδα Πτολεμαίος-ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top