Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Η απάντηση της επιτροπής αγώνα στις θέσεις του Νομάρχη για το ορυχείο Προσηλίου...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ - ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ
Δημοσιεύουμε την απάντηση του Νομάρχη στη διαμαρτυρία - καταγγελία τη Επιτροπής Αγώνα όπως δημοσιεύτηκε στον "Πρωινό Λόγο" από τον κ. Πλιάτσο Παναγιώτη και τις ανταπαντήσεις της Επιτροπής Αγώνα

«Όλες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την έναρξη των εργασιών στο ορυχείο της ΜΕΤΕ είναι απολύτως νόμιμες», τονίζει ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, απαντώντας στις αιτιάσεις και τη χθεσινή καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων του Τριγωνικού και του Προσηλίου. Μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο», ο κ. Δακής υπογράμμισε πως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο ίδιος προσωπικά έθεσαν 15 ιδιαίτερα «σκληρούς», όπως είπε, όρους για τη συνέχιση των εργασιών, οι οποίοι έγιναν δεκτοί στην ΚΥΑ των Υπουργείων Ανάπτυξης-ΠΕΧΩΔΕ-Πολιτισμού, με ημερομηνία 27 Ιουλίου.
Η εν λόγω ΚΥΑ είναι και εκείνη που άνοιξε το δρόμο για την έναρξη, προχθές, των εργασιών της ΜΕΤΕ για τη μετακίνηση του σπαστήρα. Ο κ. Δακής, απαντώντας στην ανακοίνωση της Επιτροπής, σημειώνει πως το περιεχόμενο της ΚΥΑ έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο και δεν ήταν υποχρεωμένη η Νομαρχία για την κοινοποίησή του, ενώ τονίζει πως η απόφαση των Υπουργείων και της Νομαρχίας, ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αλλά και των Δήμων Σερβίων και Καμβουνίων, καθώς και του Τοπικού Συμβουλίου Προσηλίου: «Και, μάλιστα, υπήρχε και η παρουσία των ίδιων των δημάρχων και του προέδρου του Τ.Σ. στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου», τονίζει, μιλώντας στον «Πρωινό Λόγο», ο νομάρχης Κοζάνης, ο οποίος κάλεσε τους κατοίκους που αντιδρούν να αναλογιστούν «πόσοι εργαζόμενοι της ΜΕΤΕ θα χάσουν τη δουλειά τους; Και αν κλείσει η εταιρία, ποιος θα αναλάβει το έργο της αποκατάστασης του ορυχείου μετά; Το έχει σκεφτεί κανείς αυτό;».Επιπλέον, απαντώντας για τη μη σύγκληση της ειδικής σύσκεψης που είχε υποσχεθεί ο ίδιος, στη συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου, ο Γιώργος Δακής υποστηρίζει πως «η καλοκαιρινή περίοδος και στη συνέχεια η προετοιμασία για τις εκλογές δεν κατέστησαν δυνατή την πραγματοποίησή της, αλλά θα το δούμε το θέμα και να συνομιλήσουμε με τους εμπλεκόμενους».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

"Νόμιμες οι διαδικασίες για την επέκταση".
Ούτε νόμιμες, ούτε δίκαιες αλλά ούτε και σωστές ήταν οι διαδικασιες κ. Νομάρχη. Στην αρχή των διαδικασιών δεν ζητήθηκε η γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Τριγωνικού. Τέλος για τρεις μήνες κρατούσατε την ΚΥΑ στα συρτάρια, με αποτέλεσμα να χάσουμε τη δυνατότητα προσφυγής σε ένδικα και άλλα μέσα που δικαιούμαστε.
"Η απόφαση της Νομαρχίας ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, του Δήμου Σερβίων και Καμβουνίων(;) καθώς και του τοπικού συμβουλίου Προσηλίου".
Γνωρίζετε κ. Νομάρχη ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των τοπικών θεσμικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Εξάλλου τώρα οι ίδιοι θεσμικοί φορείς όπως και σεις, υπόσχονται ότι δεν θα δοθεί θετική γνωμοδότηση για άλλη επέκταση.
"Το περιεχόμενο της ΚΥΑ έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο".
Δεν υπάρχει ούτε στο site της Νομαρχίας, ούτε στο site του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ ανάρτηση σχετική με την ΚΥΑ 122793/2170/9-7-2009.
Πιστεύουμε κάποιοι σας παραπλάνησαν κ. Νομάρχη, γιατί διαφορετικά παραπλανείτε την κοινή γνώμη.
"Δεν είναι υποχρεωμένη η Νομαρχία για την κοινοποίηση της ΚΥΑ".
κ. Νομάρχη, να διαβάσετε την τελευταία παράγραφο της ΚΥΑ που λέει "Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης υποχρεούται στη δημοσοποίησή της, στην ενημέρωση των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους σύμφωνα με το ΦΕΚ 1391/Β".
"Να αναλογιστούν οι κάτοικοι πόσοι εργαζόμενοι στη ΜΕΤΕ θα χάσουν τη δουλειά τους".
κ. Νομάρχη αναλογιστήκατε πόσοι από τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιοχής θα χάσουν τις περιουσίες τους και τη δουλειά τους;
"Όταν κλείσει η εταιρία ποιός θα αναλάβει την αποκατάσταση του ορυχείου μετά;".
Αυτό το ερώτημα μας απασχολεί και μας κ. Νομάρχη. Αλήθεια δεν έχει υποχρέωση η εταιρεία;
"Φταίει η καλοκαιρινή περίοδος".
Μάλλον ο κακός μας ο καιρός φταίει!
"Φταίει η προεκλογική περίοδος".
Αυτό το καταλάβαμε και μεις!

Πηγή: http://delinogr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top