Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Απάντηση δημάρχου Πτολεμαϊδας σε επιστολή των Οικολόγων-Πράσινων...


Κύριε Χρυσόγελε,
Σχετικά με την απάντησή σας στην επιστολή που έστειλα ως δήμαρχος Πτολεμαϊδας, διερμηνεύοντας πιστεύω τα συναισθήματα όλων των κατοίκων της πόλης, οι οποίοι άκουσαν και αγανάκτησαν με τα όσα ειπώθηκαν από τη δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από τους πολιτικούς αρχηγούς, έχω να επισημάνω τα εξής:
Σε ότι αφορά στη μελέτη του καθηγητή Ιατρικής Μακρή (2005) σας ρωτούμε ευθέως εάν εσείς συμφωνείτε με τα αποτελέσματά της, αφού ξέρουμε ότι μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1960 στην ευρύτερη περιοχή δεν υπήρχαν καν οι ειδικότητες και τα διαγνωστικά μέσα, τα οποία θα επέτρεπαν την ακριβή διάγνωση, με αποτέλεσμα τα πιστοποιητικά θανάτων που χρησιμοποίησε ως κύρια πηγή στη μελέτη του ο κ. Μακρής να ελέγχονται ως προς την αξιοπιστία τους.
Παρόλα αυτά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επιδημιολογική μελέτη, δε σημαίνει ότι η Πτολεμαϊδα έχει έναν καρκίνο σε κάθε σπίτι. Αν, μάλιστα, θέλετε να ξέρετε την αλήθεια, ο δήμος Πτολεμαϊδας έχει ήδη καταθέσει στις προτάσεις για την περίοδο 2007-2011 του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Νομού Κοζάνης τεχνικό δελτίο για την εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης (αριθμός απόφασης δημοτικού συμβουλίου 153/18-3-2009).
Σε ότι έχει να κάνει με το σταθμό μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Πτολεμαϊδα και εφόσον πράγματι αυτός δεν υπήρχε μέχρι πριν μερικούς μήνες, ζητούμε να μάθουμε από πού αντλείτε τα στοιχεία περί ενός καρκίνου σε κάθε σπίτι; Εμείς δεν έχουμε τέτοια στοιχεία. Εσείς ή κάποιος άλλος επίσημος φορέας διαθέτετε;
Τα πορίσματα, στα οποία αναφέρεστε δεν αφορούν στους καρκίνους και σε ότι έχει να κάνει με την έκθεση του ιδρύματος Μαραγκοπούλου είναι παλιά και από τότε έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Με τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας κατορθώσαμε να βελτιώσουμε πολλά προς την κατεύθυνση αυτή.
Το πρόβλημά μου, ως δήμαρχος Πτολεμαϊδας είναι να αποχαρακτηρίσουμε την Πτολεμαϊδα από συνώνυμο της τέφρας και των ρύπων, γιατί αυτό δεν μας αξίζει. Γιατί, όμως, δεν μας λέτε τα στοιχεία για τις γύρω πόλεις, όπως πχ. η Κοζάνη; Γνωρίζουμε καλύτερα από όλους γιατί ζούμε εδώ ότι υπάρχει μια σχετική ρύπανση στην περιοχή, δεν θα ανεχτούμε, όμως, τις τερατολογίες. Γιατί σας ενδιαφέρουν μόνο οι άνθρωποι της Πτολεμαϊδας; Έχουμε κατ' επανάληψη αποδείξει ότι υπάρχουν όμορες περιοχής που επιβαρύνονται περισσότερο, σύμφωνα με τα στοιχεία των ανέμων, τα οποία έχουμε δημοσιοποιήσει προ καιρού.
Το παράδοξο είναι πως σε κάθε δημοσιογραφική εκπομπή για τη ρύπανση ο υπότιτλος που συνοδεύει τα ρεπορτάζ αναφέρεται στην Πτολεμαϊδα, άσχετα με το αν ο ομιλών και τα πλάνα είναι από την Ακρινή, τον Κλείτο και άλλες περιοχές.
Πρόσφατα στο συνέδριο Οικόπολις όπου είχα την τιμή να παραβρίσκομαι στο προεδρείο μαζί με την καθηγήτρια με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι συγκριτικά στοιχεία μεταξύ Κλείτους και Αθηνών τα φορτώνεται η Πτολεμαϊδα.
Όσον αφορά στην Ασβεστόπετρα, παροτρύναμε τους κατοίκους να μην κάνουν καμία κίνηση για να μη βρεθούμε προς τετελεσμένου. Πάντα πιστεύουμε, όμως, ότι ένα τείχος από αποθέσεις καθημερινά πράσινο και φυτευμένο θα μπορέσει να αποτελέσει ακόμα ένα φυσικό οχυρό της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων.
Κλείνοντας, σας διαβεβαιώ ότι έχουμε αποδείξει τη ριζική μας στροφή στην πράσινη ενέργεια, μέσα από τις πρωτοβουλίες μας αναφορικά με το βιοκλιματικό πάρκο, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τη συμμετοχή μας στο Σύμφωνο των δημάρχων για την μείωση των εκπομπών ρύπων και στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων.
Ο δήμος Πτολεμαϊδας είναι ο πρώτος επιχειρηματικός δήμος που στηρίζει την πράσινη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα, ενώ διαρκώς δουλεύουμε για ένα ακόμα καλύτερο περιβάλλον.

Πηγή: Εφημερίδα Πτολεμαίος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

την εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης

ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕ ΜΟΥ,(λόγω της ιδιαίτερης σχέσης σου με την εκκλησία, ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΨΑΛΤΗΣ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ, και με αυτόν τον τρόπο πιστεύεις, οτι μας πείθεις, για τις χριστιανικές σου αξίες)
ΟΤΑΝ
ΥΠΑΡΧΕΙ σύλλογος ΚΑΡΚΙΝΙΠΑΘΩΝ???
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ???


1. για την εκπόνηση επιδημιολογικής
αριθμός απόφασης δημοτικού συμβουλίου 153/18-3-2009).
2. με το σταθμό μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Πτολεμαϊδα
3. για να μη βρεθούμε προς τετελεσμένου.

ΝΩΡΙΣ ΤΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ!!!


Κλείνοντας, σας διαβεβαιώ ότι έχουμε αποδείξει τη ριζική μας στροφή στην πράσινη ενέργεια, μέσα από τις πρωτοβουλίες μας αναφορικά με το βιοκλιματικό πάρκο, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τη συμμετοχή μας στο Σύμφωνο των δημάρχων για την μείωση των εκπομπών ρύπων και στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ???

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ!!!

aris53m είπε...

ρε παιδιά να σοβαρευτούμε λίγο. τι περιμένουμε από τους "πράσινους"?

Τι περιμένουμε από το χρυσό παιδί χαρά γεμάτο ή απο τον πατριώτη τρεμό?

 
back to top