Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Αυτό το παιδί ήθελε δράση και όχι ανάλυση...


«Δεν έχουμε συνείδηση. Πρέπει να ενημερωθούμε. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε»
Αυτό το παιδί δεν ήθελε «συνείδηση». Η συνείδηση ίσως να προκαλούσε τύψεις σε μερικούς λίγο πριν κατεβάσουν μια μεγάλη μπουκιά από το ζουμερό τους μπιφτέκι.
Ίσως...Ίσως πάλι να έκανε κάποιον άλλον να κραυγάσει με αγανάκτηση «σε τι κόσμο ζούμε!» την ώρα που θα άδειαζε τα μισοφαγωμένα πιάτα της οικογένειας στα σκουπίδια.
Η συνείδηση όμως δεν θα του έβρισκε φαγητό.
Αυτό το παιδί ήθελε δράση τώρα.Ήθελε πράξεις χτες.
Τη δύναμη για πράξεις την έχουν οι πολιτικοί.Την ώρα για φιλανθρωπίες οι αργόσχολες σύζυγοι.
Αυτό το παιδί, δεν μας χρέωσε έλλειψη ενημέρωσης με την τελευταία του πνοή. Τι να μάθουμε περισσότερο πιά; Γιατί πεινάει; Αυτό μας ενδιαφέρει; Μια ακόμα ανάλυση;
Πόσα πτώματα παιδιών θα πάρει ως να γίνει κάτι; Το κάτι αυτό πρέπει να το κάνουν όσοι έχουν τη δύναμη. Οικονομική κύρια και πολιτική μετά. Αυτό το παιδί δεν ήθελε ευαισθητοποίηση. Να ζήσει ήθελε. Και το φαγητό του ήταν στο τραπέζι του Γκέιτς και του Μπούς και στα τραπέζια όλων όσων μας διοικούν.
Δεν ήθελε φιλανθρωπία. Συνθήκες ήθελε. Και τις συνθήκες τις διαμορφώνουν όσοι έχουν τη δύναμη. Μη σας παραμυθιάζουν με τη διάχυση των ευθυνών. Δεν φταίμε όλοι για τα δεινά στον πλανήτη. Μη σας κοροϊδεύουν. Την δική τους ενοχή κρύβουν. ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!
Μην έχετε ανόητες τύψεις αποδεχόμενοι το λάθος «όλοι φταίμε». ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!.
Εμείς φταίμε μόνο όταν τους ψηφίζουμε και όταν δεν αντιδρούμε στις πολιτικές τους.
Μην ακούτε τους ανόητους. Οι τύψεις σας κρύβουν την αλήθεια. Δεν φταίμε όλοι το ίδιο.
Ούτε μπορούμε όλοι να προσφέρουμε στην επίλυση το ίδιο. Το παραπάνω ισχύει στην πείνα, στη δίψα, στη φτώχεια, στο περιβάλλον. Σε όλα τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Δώστε στους πολιτικούς και σε όσους ασκούν εξουσία κάθε βαθμίδας να καταλάβουν ότι ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top