Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Απολογία της Ελλάδας στην ΕΕ για τα στερεά απόβλητα...


Η Ελλάδα σε λιγότερο από 10 μήνες θα κληθεί να απολογηθεί στην Ευρωπαική Ένωση για το τρόπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και κυρίως των βιοαποδομήσιμων απορριμμάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».
Τα βιοαποδομήσιμα σκουπίδια (ΒΑΑ), όπως τα απόβλητα κουζίνας, κήπων και χαρτιού, σύμφωνα με τις Κοινοτικές Οδηγίες θα πρέπει να μειωθούν σταδιακά και να σταματήσουν να θάβονται στις χωματερές.
Στη χώρα πάραγονται περίπου 5,6 εκατ. τόνοι σκουπιδιών ετησίως και όλα καταλήγουν στις χωματερές. Ένα μέρος των απορριμμάτων καταλήγει ακόμη σε παράνομες χωματερές.
Ανάμεσα στις εν λόγω ποσότητες συμπεριλαμβάνονται και τα τοξικά απόβλητα, για τα οποία οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μόνο το 2% έως 3% εξάγεται για ασφαλή διαχείριση στο εξωτερικό.Τα εν λόγω στοιχεία θα αποτελέσουν, μεταξύ των άλλων, το αντικείμενο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου που θα διοργανωθεί από την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) με τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων της αγοράς και πολλών επιστημόνων.
Στόχος του συνεδρίου είναι η αναζήτηση κοινού τόπου για βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων. Το 3ο Διεθνές Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 30 και 31 Οκτωβρίου.

Πηγή: Econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top