Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Κάδοι ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν στην Πτολεμαίδα...


Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση 110 κάδων ανακύκλωσης για χαρτί στην Πτολεμαΐδα.
Αναμένεται να τοποθετηθούν άλλοι 20 κάδοι ανακύκλωσης στα δημοτικά διαμερίσματα, όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πέτρος Αλεξανδρίδης.
Η αρχική παραλαβή από την εταιρεία ΔΙΑΔΥΜΑ (Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.) ήταν 142 κάδοι, όπου ανάλογα με τη κίνηση και τις ανάγκες της περιοχής θα τοποθετηθούν και οι 12 εφεδρικοί, συμπλήρωσε ο κος Αλεξανδρίδης.
Στόχος της εταιρείας ΔΙΑΔΥΜΑ είναι να συλλέγονται μηνιαίως 55 τόνοι χαρτί.
Οι κάδοι ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν σε πλατείες, σχολεία, εκκλησίες και κεντρικούς δρόμους. Ήδη από τις πρώτες μέρες τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, αφού χρειάστηκε να αδειάσουν μέσα σε τρεις ημέρες δύο φορές οι κάδοι, τόνισε ο κος Αλεξανδρίδης.
Η τοποθέτηση των κάδων έγινε με γνώμονα την εξυπηρέτηση των κατοίκων, ώστε να μην χρειάζονται να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση από 200 μέτρα από το σπίτι τους, προκειμένου να βρουν άλλο κάδο ανακύκλωσης για να τοποθετήσουν το χαρτί.
Παράλληλα θα διανεμηθούν 12,000 φυλλάδια με θέμα την ανακύκλωση στα σχολεία με την έναρξη του σχολικού έτους καθώς και σε όλα τα νοικοκυριά της πόλης.
Σε ότι αφορά τις άχρηστες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ο κος Αλεξανδρίδης δήλωσε πως υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα συλλογής για την ανακύκλωση τους.
Ο Δήμος έχει συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ και υπάρχει κοντέινερ στο Σταθμό Μεταφόρτωσης με την υποχρέωση του Δήμου να συλλέγει τις ηλεκτρικές συσκευές από την πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των πολιτών με το τμήμα καθαριότητας, προκειμένου να γίνεται η παραλαβή την ώρα που έχει συμφωνηθεί.
Τέλος ο κ. Αλεξανδρίδης τόνισε πως ο Δήμος έχει υποχρέωση να παραδίδει κατά έτος στη ΔΙΑΔΥΜΑ ένα χιλιόγραμμα ανά κάτοικο, περίπου δηλαδή 33 τόνους ανακυκλώσιμων ηλεκτρικών συσκευών

Πηγή: Εφημερίδα Διαφάνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
back to top